I přestože jsem knižní předlohy o bělovlasém Zaklínači několikrát četl, stejně jsem se během sledování první série netflixové adaptace párkrát poškrabal na hlavě, protože jsem si nebyl úplně jistý, v jaké časové lince se momentálně nacházíme. Nicméně pro diváky, kteří knihy nečetli, to musel být vyloženě chaotický kolotoč. Právě ono matoucí vyprávění se stalo oblíbenou kritikou mnohých fanoušků. Představitel Geralta (alias král všech nerdů) Henry Cavill však uvedl, že vyprávění děje bude ve druhé sérii daleko zjednodušenější. V rozhovoru pro Entertainment Weekly mimo jiné uvedl, že druhá série bude obsahovat poměrně dlouhou řadu cliffhangerů.

Pro čtenáře, kteří s výrazem nejsou obeznámeni: Cliffhanger se ve filmovém světě říká určitému dramatickému zvratu, který se odehraje například na konci epizody, kdy zanechá hlavního hrdinu v nějaké napínavé, případně nebezpečné situaci, kterou ale konec epizody neuzavře. Podle showrunnerky Lauren Schmidt Hissrich si už druhá série tolik s časem hrát nebude, ale zároveň uvedla, že celkový děj zcela lineární přeci jen nebude. Údajně se to nějak bude týkat Ciri, která se ve druhé sérii podívá do zaklínačské pevnosti Kaer Morhen. 

Cavill mimo jiné uvedl, že Geralt ve druhé sérii nebude už jenom nabručeným, temným a tajemným hrdinou, ale že si i konečně zafilozofuje. Druhá řada by tak měla více zvýraznit jeho intelektuální kvality, moudrost a otcovský přístup, který bude chovat k Ciri. I přestože cliffhangery jsou především v seriálech velice oblíbeným nástrojem, který přinutí diváky počkat si na další díl, tvůrci si musí dát bacha, aby to nebylo příliš laciné. Jejich přílišné používání totiž může paradoxně i ty největší fanoušky časem začít štvát.