Už od minulého týdne jsme věděli, že je to v podstatě nevyhnutelné. Snímek Super Mario Bros. ve filmu po minulém víkendu vstoupil do historie jako vůbec první filmová adaptace videohry, která má na kontě miliardu. Přesněji jeho celosvětový box office činí 1,02 miliardy dolarů. To je oproti jiným adaptacím známých videoher vyloženě brutální náskok. Na druhém místě totiž máme filmový Warcraft (2016), který zas má na kontě „pouze“ 439 milionů. Nintendo a Universal proto mohou začít otevírat další šampáňo.

Asi v rámci toho také nebude příliš překvapující fakt, že Super Mario Bros. ve filmu se i po svém čtvrtém týdnu udržel na prvním místě v žebříčku domácího box officu, pro nějž vydělal dalších 40 milionů. Je ale velice pravděpodobné, že se bude jednat už o jeho poslední týden na prvním místě, protože za několik dní vstoupí do kin dlouho očekávaný velkofilm, o kterém bude řeč níže.

I tak je ale z Maria naprosto fenomenální úspěch, který filmové značce přislibuje zářivou budoucnost. 

Skvěle si vede i horor Smrtelné zlo: Probuzení, který si po minulém víkendu přispal na účet 12,2 milionů, jeho celosvětové tržby se pohybují kolem 86 milionů. Oproti minulému týdnu se sice jedná o propad kolem 50 %, ale vzhledem k nízkému rozpočtu, který činil pouhých 15 milionů, se jednoznačně jedná o úspěch.

Do TOP 5 v žebříčku domácího box officu se dostaly i dvě novinky. Drama Are You There God? It's Me, Margaret., kterému se s 6,8 miliony podařilo dostat na třetí místo, a také obnovená premiéra snímku Star Wars: Návratu Jediů (případně Návrat Jediho, pokud jste tedy vyrůstali na starém českém dabingu). Ten zas vydělal 4,6 milionů a umístil se na pátém místě.

Čtvrté místo i nadále příhodně náleží čtvrtému Johnu Wickovi, který si připsal na účet dalších 5 milionů, celosvětově se může chlubit 402 miliony.

Kdo se ale svými tržbami nemůže chlubit, což nám stále hodně rve srdcem, je snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů, který se propadl na šesté místo a pro domácí box office vydělal 4 miliony. Celosvětově má skvělá fantasy na kontě jen 194 milionů dolarů. A vzhledem k tomu, že rozpočet činil 150 milionů, studio Paramount by mělo počítat se ztrátami. A to velkými. 

A na co do kina tento týden? Pokud jste ještě nezlomili hůl nad Marvelem, pak je volba jasná. Tento týden totiž po dlouhém čekání konečně vejdou do kin Strážci Galaxie: Volume 3, kteří snad skomírající MCU alespoň na čas zachrání.

Těšit bychom se měli každopádně na řádně emotivní a epické zakončení trilogie Jamese Gunna, který se po snímku s Marvelem rozloučí a začne se naplno věnovat svým povinnostem v DC.

Třetí Strážci Galaxie vejdou do našich kin tento čtvrtek, tedy 4. 5. 2023. Níže se ještě můžete podívat na oficiální trailer.