Kromě Barbie a druhé části Duny nám Warneři letos představí ještě jednu velkolepou a hvězdně obsazenou podívanou. Tou bude snímek Wonka, ve kterém se Timothée Chalamet ujme role krapet potrhlého výrobce té nejskvělejší čokolády na světě. A venku už konečně máme také oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Snímek bude opět vycházet z knižní předlohy Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla, ovšem tentokrát bychom měli počítat s prequelem, protože zavítáme do doby, kdy byl Willy Wonka pouhým mladíkem, jenž žádnou masivní továrnu plnou Umpa-lumpů ještě nevlastnil. Dle zveřejněné upoutávky se ale můžeme těšit na milé dobrodružství pro celou rodinu, ve které nebudou chybět i určité taneční a pěvecké sekvence. V rámci toho je třešničkou na dortu i přítomnost Hugha Granta, který ztvárňuje jednoho z Umpa-lumpů. A musíme říct, že výběr je to skutečně geniální.

Trailer nám tak ukáže účinky některých z Wonkových výrobků, které tak trochu připomínají pamlsky cukrárny Medový ráj z Harryho Pottera. A když už je o brýlatém kouzelníkovi s jizvou na čele řeč, na Wonkovi pracoval také producent David Heyman, který dohlížel na výrobu všech filmových potterovských adaptací. Celkově vlastně styl traileru na Wonku připomíná Fantastická zvířata, ovšem zde musíme doufat, že si snímek povede o něco lépe s tržbami.

Jak mnozí fanoušci budou vědět, Dahlova předloha se dočkala dvou velkých a slavných filmových adaptací. První z nich byl snímek Pan Wonka a jeho čokoládovna (1971), ve kterém si slavného výrobce čokolády zahrál Gene Wilder.

O několik desetiletí později přišel na scénu Tim Burton, který nám nadělil film Karlík a továrna na čokoládu (2005), v němž zas Wonku ztvárnil jeho tehdy dvorní herec Johnny Depp. Jsme každopádně velice zvědaví na to, jak dopadne Chalametova verze, ale rozhodně mu to v tom obleku sluší. 

O režii filmu se postaral Paul King, který je zodpovědný za vznik rodinné komedie Paddington (2014) a jejího následného pokračování (2017). Taktéž byl jedním ze dvou režisérů, kteří natočili výborný, ale u nás bohužel ne příliš známý britský seriál Mighty Boosh (2004). Scénář k Wonkovi si kromě Kinga vzali na starost Simon Rich a Simon Farnaby.

Dále se ve snímku objeví herci jako Olivia Colman, Rakhee Thakrar, Keegan-Michael Key, Paterson Joseph, Rowan Atkinson, Sally Hawkins, Jim Carter, Matt Lucas, Simon Farnaby, Mathew Baynton, Natasha Rothwell a Tom Davis.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 14. 12. 2023.