Minulý rok byl pro Warnery obzvlášť významný. Během loňského jara odsouhlasili akcionáři ze společnosti Discovery fúzi s WarnerMedia, čímž nově vznikla společnost Warner Bros. Discovery s generálním ředitelem Davidem Zaslavem v čele. A už tehdy měla společnost velké plány, přičemž některé z nich se už daly do pohybu. Jedním z nich je například návrat k velkým a slavným filmovým sériím, které Warnerům vydělávaly pořádné prašule. Těšit se proto můžeme nejenom na seriálový reboot Harryho Pottera, ale i návrat do kouzelné Středozemě J. R. R. Tolkiena.

Nové verze trilogie Pána prstenů se podle všeho naštěstí nedočkáme, ale vyšlo najevo, že Warner Bros. Discovery by tuze rádo opět navázalo spolupráci s Peterem Jacksonem, jenž kromě zmíněné trilogie natočil také filmovou adaptaci Hobita.

Zde přichází na scénu Michael De Luca a Pam Abdy, dva významní producenti společnosti, s nimiž například v minulosti jednal i náš milovaný Ezra Miller ohledně své herecké budoucnosti. Nyní se oba dva stali novými šéfy filmové divize společnosti, kterou se pokusí přivést ke světlým zítřkům. V rozhovoru pro Variety oba producenti odhalili, že údajně navštívili Jacksona na Novém Zélandu, aby s ním projednali jeho možnou účast na výrobě dalších filmů a seriálů z kouzelné Středozemě.

Je snad možné, že pro studio opět něco zrežíruje? Inu, něco takového by se oběma zmíněným šéfům určitě zamlouvalo, ale na pořádné odpovědi si ještě budeme muset počkat. Taktéž se zdá, že některé z nových filmů by měly být spin-offy, které se zaměří na postavy z Pána prstenů. Tudíž třeba snímek o mladém Aragornovi je stále více a více pravděpodobnější. 

Warneři však chtějí ulovit ještě další slavné režisérské jméno, respektive tedy ulovit zpátky. Řeč je o Christopheru Nolanovi, který již brzy vydá svůj nejnovější snímek jménem Oppenheimer. Ten však už vyjde pod podpisem studia Universal, k němuž Nolan přešel.

Režisér totiž od svého snímku Insomnie (2002) začal všechny své filmy vydávat pod dohledem Warner Bros., ale před několika lety došlo na zásadní neshodu. Nolan je totiž velkým milovníkem kin. Tudíž nebyl vůbec nadšený ze strategie, ke které se Warner Bros. ubral s nástupem roku 2021. Studio se totiž dohodlo s HBO Max, že budou onen rok vydávat své významné filmy jak v kinech, tak i souběžně na uvedené streamovací službě v den premiéry. Slavný režisér se proto rozhodl, že onu dvacetiletou spolupráci s Warner Bros. ukončí.

De Luca a Abdy pro Variety ale prohlásili, že by režiséra velice rádi dostali zpět na palubu. A dokonce se už pro to rozhodli něco dělat. Warneři údajně v posledních měsících Nolanovi vyplatili několikamilionový šek za jeho film Tenet (2022), kvůli kterému se Nolan na studio vykašlal. Studio tak doufá, že tím s režisérem alespoň trochu urovná vztahy. Zda se ale Nolan rozhodne jednoho dne vrátit, je zatím ve hvězdách. Vcelku slibným signálem ale je fakt, že Nolan byl ochotný dělat přetáčky k Oppenheimerovi na pozemcích Warnerů. Tak uvidíme.

Je vcelku zajímavé, že právě mezi Universalem a Warnery proběhne v půlce léta velká box office bitva. A to mezi filmy Barbie za Warner Bros. Discovery a Oppenheimer za Universal. Oba dva snímky totiž vyjdou ve stejný den, tedy 20. 7. 2023. Bude proto velice zajímavé sledovat, který z filmů bude mít ve výsledku lepší tržby.

Síly to jsou v podstatě vyrovnané. Christopher Nolan je oproti Gretě Gerwig (režisérce Barbie), známější jméno, navíc Oppenheimer má naprosto parádní skvadru samých slavných herců. Ale Barbie bude na druhou stranu přístupnější širšímu publiku. Zatímco Oppenheimer bude bude mít rating R a bude tak mládeži nepřístupný, Barbie bude mít rating PG-13. Necháme se proto překvapit, kdo z této epické bitvy vyjde vítězně.