Tak. A máme to. Už žádné spekulace a teorie, nyní už konečně víme, kterým směrem se Warneři chtějí se sérií Harryho Pottera ubírat. Služba HBO Max totiž nedávno vydala krátké video, které slouží jako oznámení o připravovaném seriálovém rebootu, jenž skutečně dostal zelenou jak od studia Warner Bros. Discovery, tak i od autorky původních předloh J. K. Rowlingové. Podívat se na něj můžete výše.

Video nám ostatně neukáže nic moc velkého, pouze v něm zazní ikonický hudební motiv z filmové série od Johna Williamse, přičemž následně se ukážou i samotné Bradavice. Lze ale předpokládat, že pro seriálový reboot budou muset tvůrci začít od píky. Silně totiž pochybujeme, že budou chtít zachovat stejný vzhled hradu a totožnou hudbu. Zatím není známo, zda se Rowlingová bude podílet na scénáři, ale stoprocentně se ujme role jedné z výkonných producentek. 

Seriál Harryho Pottera by měl mít sedm sezón, tudíž každá z nich by měla zadaptovat jednu knihu ze série. Na palubě samozřejmě zatím nejsou žádní herci, ale Warner Bros. Discovery, které se v minulosti netajilo tím, že se k postavě Pottera chce opět vrátit, už údajně pátrá po showrunnerech a scenáristech. K plánu o vytvoření rebootu se vyjádřil také Casey Bloys, generální ředitel HBO a Max Content. Ten prohlásil následující:

,,Jsme potěšeni, že můžeme divákům poskytnout příležitost prozkoumat Bradavice zcela novým způsobem. Harry Potter je kulturní fenomén a je jasné, že láska a touha po kouzelnickém světě stále přetrvává. Ve spolupráci s Warner Bros. Television a J.K. Rowlingovou, tato nová série se ponoří hluboko do každé z ikonických knih, které si fanoušci i nadále užívají.“

K chystanému seriálu se vyjádřila i sama Rowlingová, která zas uvedla následující:

,,Závazek služby zachovat integritu mých knih je pro mě důležitý a moc se těším, až se stanu součástí této nové adaptace, jež umožní vznik prostoru pro hloubku a detaily, které poskytuje pouze dlouhý televizní seriál.“

Seriál by podle všeho měl trvat kolem deseti let, zatím ale není známo, kdy přesně se ho dočkáme. Rozhodně to ale ještě nějaký ten rok potrvá. 

I přestože seriálový reboot určitě umožní zahrnout z původních předloh události, které se do filmů nevešly, je otázkou, zda bude mít projekt úspěch. Jistě, Harry Potter je stále velkou a populární značkou, ale fanoušci mají stále silný vztah právě k filmové sérii, tudíž mnozí z nich budou na seriálový reboot možná pohlížet zlým okem. To se ale holt necháme překvapit.

Každopádně doufejme, že se podrobnějších informací dočkáme ještě tento rok. Jedno je ale každopádně jisté. Do Bradavic se stoprocentně vrátíme.