První díl akčňáku Vyproštění patří mezi nejúspěšnější filmy, které vznikly pod taktovou Netflixu. Proto není divu, že se dočkáme i druhého dílu, ve kterém si hlavní roli opět zahraje sympaťák Chris Hemsworth. Určitě by vás každopádně mohl potěšit fakt, že Vyproštění 2 se bude z převážné části natáčet v České republice, která svou momentální zimní chladností bude dobrým kontrastem od horké Bangladéše, v níž se odehrával díl předešlý. Netflix tak oficiálně vydal vůbec první foto k připravovanému druhému filmu, ve kterém se Hemswortův hrdina Tyler Rake nachází na jedoucím vlaku. Popisek příspěvku mimo jiné zmiňuje, že Tyler se opět vydává na další nebezpečnou záchranou misi. 

Pokud sledujete Hemsworthův Instagram, fotka vás se vší pravděpodobností příliš nepřekvapí. Teprve před pár dny na něm herec vydal krátké video, které bylo v podstatě jen takovým updatem z natáčení. Hemsworth v něm mimo jiné zmíní, že jsou v Praze, nad čímž musí asi každý z nás pozdvihnout obočí, protože okolní lesnaté prostředí Prahu ani trochu nepřipomíná. Na videu je mimo jiné i režisér dvojky Sam Hargrave, který se postaral i o díl předešlý. Ten zas na svém Instagramu před nějakou dobou informoval o zahájení natáčení, přičemž zmínil, že je trochu zaskočil napadaný sníh, ale ve výsledku to na kameře vypadalo dobře. Hemsworth je v Praze už nějakou dobu. Kromě turistických pastí v podobě „tradičních“ trdelníků, které si vychutnával se svou ženou, si taktéž užíval místní posilovnu, v níž se připravoval na nejrůznější akční pasáže. Na jeho příspěvek z vlaku se můžete podívat níže. 

Samotná zápletka je ale stále zahalená závojem tajemství. Víme zatím opravdu jen to, že ve dvojce bude opět jakási záchranná mise. Pokud bude mít dvojka taktéž úspěch, tvůrci by rádi natočili i další pokračování. O scénář se opět postaral Joe Russo, kterému s vymyšlením filmového příběhu pomohl jeho bratr Anthony. Vzhledem k tomu, že natáčení Vyproštění 2 začalo poměrně nedávno, zatím ještě není stanovené datum premiéry.