Kickstarter je vskutku zajímavý crowdfundingový web. Často se stává, že se zde neobjeví žádný zajímavý komiksový projekt. A pak z ničeho nic jich přibude třeba deset najednou. Ano, přesně toto se teď stalo. My z nich však vybereme jen tři nejzajímavější a v tomto článku se je pokusíme trochu představit. Tak se pohodlně usaďte a užijte si čtení.

The Astounding Worlds of Al Williamson and Mark Schultz

První z kampaní nese název The Astounding Worlds of Al Williamson and Mark Shultz a není čistě zaměřená na grafické romány. Celá kampaň je vlastně poctou dvěma skvělým umělcům, Alu Williamsonovi (Flash Gordon) a Maku Shultzovi (Xenozoic Tales), kteří se velice proslavili na poli komiksové a animované tvorby. Zakladatelem kampaně je vydavatel Flesk Publications, který nabízí k zakoupení tři různé artbooky a několik tištěných artworků.

Co se artbooků týče, k dispozici jsou dva s kresbami od Marka Shultze s názvy Carbon 4 a Xenozoic nebo jeden s prací od Ala Williamsona s názvem Strange World Adventures. Každá kniha stojí 25 dolarů v brožovaných deskách nebo 40 dolarů v pevných s podpisem od Marka Shultze, který je stále naživu. Další úrovně odměn navíc nabízejí již zmíněné tištěné artworky. V současné době má za sebou kampaň osm dní a tvůrci dokázali vybrat 69 533 dolarů z požadovaných 20 000 dolarů. Do konce tedy zbývá dalších dvacet dva dní. Pokud vás tyto tituly zaujaly, určitě se podívejte na stránku kampaně, kde se můžete podívat na více informací, či váš vybraný artbook rovnou zakoupit.

Sparks and Monsters: a Girl Genius Graphic Novel

Druhé místo z našeho výběru náleží novému dílu známé komiksové série Girl Genius. Celá tato dobrodružná romantická série pojednává o dívce jménem Agatha Heterodyne, která je posledním členem známé rodiny šílených vědců. Celý příběh se odehrává ve staromódním světě plném vzducholodí, monster a divných vynálezů. Tvůrci titul označují jako takzvané „Gaslamp Fantasy”.

Celý projekt funguje tak, že tvůrci třikrát týdně upravují komiksové dobrodružství na jejich webu. Pokaždé, když mají dostatek stran, což je zhruba jednou ročně, založí kickstarterovou kampaň a vydají tištěnou verzi celé kolekce. V současné době vybírají peníze na šestou knihu druhého dobrodružství Agathy, jež nese podtitul Sparks and Monsters. Vcelku se jedná o devatenáctou knihu celé série čítající nejen komiksy, ale také klasické romány.

Přečtěte si také: Agenti Jeho Veličenstva musí vyřešit několik příběhů v knize Taranitový triptych

Tvůrci dokázali během osmnácti dnů vybrat krásných 110 818 dolarů z požadovaných 50 000 dolarů. Je tedy jasné, že je kampaň úspěšná. Pokud byste měli o titul zájem, určitě navštivte stránku kampaně, kde najdete spoustu informací o projektu a o úrovních odměn. Na zakoupení své kopie máte dvanáct dní. Jen se připravte, že cena dopravy do EU bude stát 30 dolarů.

The After Realm Quarterly #3

V neposlední řadě se podíváme na méně rozpočtový komiksový projekt od komiksového ilustrátora a scénáristy Michaela Avon Oeminga. Ten například spolupracoval na komiksech Powers, Marvel's THOR: Ragnarok, Red Sonja a Cave Carson. Tento autor chce na Kickstarteru vybrat finance na vydání třetího dílu fantasy čtvrtletní komiskové série The After Realm, kterou vydává Image comics.

Příběh je o elfce Ooně Lightfoot, která byla na začátku Ragnaroku odtržená od svého nejlepšího přítele. Oona musí najít svého přítele, aby společně mohli splnit slib, který spočívá v prozkoumání všech devíti říší.

Jak asi sami vidíte, čeká nás příjemné fantasy dobrodružství, které se inspiruje v severské mytologii. Autor se však ještě nechal inspirovat animovanými pohádkami z 80. let jako například Thundarr the Barbarian nebo Dungeons and Dragons.

Michael Avon Oeming požaduje na úspěch kampaně „pouhých” 7 500 dolarů. Během tří dnů přihodilo na projekt 117 backerů s celkovou částkou 6 288 dolarů. Je tedy zcela jasné, že samotná kampaň bude úspěšná a třetí díl komiksu vyjde. Pokud byste o tento 56stránkový komiks měli zájem, určitě navštivte stránku kampaně, kde si svou kopii můžete zakoupit.