Premiéra očekávaného pokračování franšízy V zajetí démonů (v originálně The Conjuring) je na spadnutí, a proto studio Warner Bros. Pictures vydalo jeho finální trailer, jenž nese podtitul Na Ďáblův příkaz (v originále The Devil Made Me Do It). Jste připraveni ponořit se do nervy drásajícího případu, který v průběhu minulého století přepsal historii amerického soudnictví?

„Existenci Boha soud uznává pokaždé, když svědek přísahá, že bude mluvit pravdu. Je načase, aby uznali i existenci Ďábla,“ říká Ed Warren (Patrick Wilson), který společně se svou manželkou (Vera Farmiga) čelí jednomu ze svých nejděsivějších případů. V roce 1981 Arne Johnson (Julian Hilliard) odmítl svou vinu z důvodu posedlosti démonem. Nyní se mladý chlapec znovu ocitá nejen před samotnou porotou, nýbrž i před dvojicí proslulých vyšetřovatelů paranormálních jevů.

Přečtěte si také: Severská mysteriózní sci-fi série Katla se dočkala oficiálního traileru

Čarodějnický totem, ponuré prostředí věznice nerozeznatelné od psychiatrické léčebny a děsivě strhující příběh - to jsou atributy, skrze které tvůrci, v jejichž čele tentokrát stojí Michael Chaves, slibují, že po zhlédnutí tohoto zlatého standardu hororu nebudete na noc zhasínat. Snímek nabídne nostalgii 80. let minulého století, strach nahánějící soundtrack a dynamické tempo vyprávění pokaždé, kdy se na scéně objeví prvky, které jsou za hranicemi běžného chápání naší reality.

Skutečný případ, který prokázal, že Ďábel existuje, se divákům představí již pozítří, tedy 4. června 2021, kdy se horor V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz objeví na kartě HBO Max. Pro fanoušky, kteří se nechtějí připravit o zážitek z velkého filmového plátna, je pak připravena kinopremiéra, která proběhne přesně 24. června 2021. Hlavním protagonistům herecky sekundují například Ruairi O’Connor, Sarah Catherine Hook a Eugenie Bondurant.