Mezi větší seriálové projekty, které měly to štěstí, že jejich výrobu nezastavily stávky herců a scenáristů, patří i druhá řada fantasy série Pán prstenů: Prsteny moci. Natáčení se stihlo dokončit ještě před tím, než stávku zahájila herecká organizace SAG-AFTRA, nyní se tudíž druhá sezóna nachází v postprodukci.

Co přesně ale od druhé řady můžeme čekat? Inu, dokud zde nemáme nějaký trailer, případně určitý sneak peek od samotných tvůrců, tak se o tom můžeme jen dohadovat. Už na konci minulého roku ale Vernon Sanders, jeden z vrchních představitelů Amazonu, slíbil, že druhá sezóna by měla být nejenom drsnější a temnější, ale taktéž by měla obsahovat větší bitevní sekvence.

Právě s tím možná také souvisí nejnovější zvěsti, které nedávno odhalil server Fellowship of Fans. Podle něho bychom se ve druhé řadě měli dočkat jakési bitvy, která potrvá přes dvě epizody. K oné bitvě by mělo dojít v Eregionu, přičemž zúčastnit by se jí měl Arondir (Ismael Cruz Córdova) po boku Elronda (Robert Aramayo). Společně by měli bojovat proti skřetím silám padoucha Adara, kterého si ve druhé řadě tentokrát zahraje Sam Hazeldine.

Jelikož Prsteny moci adaptují události, ke kterým ve Středozemi došlo během druhého věku, Eregion se vší pravděpodobností nečeká úplně hezký osud. V původních Tolkienových předlohách totiž v oné době dojde k takzvané Válce elfů se Sauronem, ve které se Temný pán rozhodne uchvátit prsteny moci násilím. V rámci toho elfské síly pořádně seřeže a Eregion za sebou nechá zpustošený, i přestože pak bude následně zase odražen. Je tedy možné, že Sauronovu úlohu v seriálu v tomto ohledu převezme Adar? A jaké má plány sám Sauron, jehož identitu odhalil závěr první řady? To holt uvidíme.

Podle dalších zvěstí se také zdá, že Arondir bude mimo jiné doprovázet svou lásku Bronwyn (Nazanin Boniadi) a jejího syna Thea (Tyroe Muhafidin) do přístavu Pelargir poté, co byla jejich vesnice po událostech předešlé řady zničena. Novou tváří se také stane herečka Nia Towle, která si má zahrát pro seriál smyšlenou lidskou postavu jménem Estrid. 

Prsteny moci obecně nepatří mezi nejmilovanější seriály všech dob, nicméně showrunneři Patrick McKay a John D. Payne údajně naslouchali fanouškovské kritice první řady, v rámci čehož slíbili, že druhá sezóna tak bude o něco lepší. Podle všeho pro seriál plánují hned pět řad. Sanders také sdělil, že druhá řada Prstenů moci by měla mít nejenom o něco rychlejší tempo, ale také by měla obsahovat více ikonických sekvencí z původních předloh od J. R. R. Tolkiena.

Druhá řada bude na službě Amazon Prime Video premiérovat pravděpodobně někdy v první polovině roku 2024, ještě ale uvidíme, jak dlouho potrvá stávka herců a scenáristů, kvůli které mnohá studia své projekty odložila kvůli nemožnosti propagace ze strany herců.