Netflix nedávno vypustil do světa oficiální trailer nadcházející akční série Hra na oliheň (v originále Squid Game), která se chopí konceptů dětských her a transformuje je do podoby, jež rozhodně není vhodná pro nezletilé. Stovky hráčů, kteří jsou na mizině, přijmou pozvání k záhadné hře. Výherce čeká lákavá cena, ale sázky budou vražedně vysoké. Jste připraveni obětovat pro vidinu bohatství svůj vlastní život?

„Všichni v této místnosti žijete z ruky do úst, s dluhy, které nemůžete splatit,“ hlásají pořadatelé soutěžní hry, jejíž cílem je vybrat šťastlivce, který se bude topit v penězích, a postupně či hromadně vyřadit zbytek ekonomicky neaktivních soutěžících. Přes 450 bojovníků o 45,6 miliardy wonů je pozváno do obrovské haly, kde jsou připraveni o svou identitu a ocitají se tak na nehostinné půdě soutěže jako čísla, která se nemilosrdně vyškrtávají ze seznamu. Zahrát si několik dětských her výměnou za stabilizaci finanční situace zní jako super obchod, avšak pouze do okamžiku, kdy se na soutěžních uniformách objeví první kapky krve. Vyřazovací metody jsou totiž více než neobvyklé a na vycouvání už je příliš pozdě.

Červená, zelená (alias Cukr, káva, limonáda...) je obohacena o těžké kulomety. Kdo se pohne, zaplatí ve zlomku sekundy životem. Hráči musejí projít celkem šesti disciplínami, které v sobě ukrývají hřejivou dávku nostalgie, stejně tak jako mrazivý chlad gilotiny a podobných nástrojů, jež jsou připraveny zažehnat známé rčení o důležitosti účasti v soutěži. Dětské hry jsou jednoduché, ale smrt se zdá být ještě jednodušší. Lest se ukáže jako nejlepší přítel člověka. Kdo se stane šampionem a na vlastní kůži pocítí gigantický příliv peněz? A kdo podlehne neúprosným pravidlům hry?

Jihokorejský thriller Hra na oliheň představí divákům krvavá jatka již v pátek 17. září 2021, kdy se jeho devět epizod objeví v nabídce Netflixu. Mezi hlavními protagonisty se ocitnou Jeong-jae Lee, Hae-soo Park, Sung-tae Heo, Ha-joon Wi, Yoo-mi Lee nebo Yoo Gong. Za režií této nervy drásající série s psychologickým přesahem stojí Dong-hyeok Hwang.