Dnes vyšla ven (alespoň tedy oficiálně) poslední epizoda první řady fantasy seriálu Rod Draka, která je již k dispozici na HBO Max. Pokud vám ale přišlo, že oproti Hře o trůny byla první sezóna poměrně dost pomalá a příliš akčních sekvencí jsme se v ní nedočkali, showrunneři Ryan Condal a Miguel Sapochnik prozradili, že to byl záměr.

S první řadou se chtěli především zaměřit na představení jednotlivých postav jako Alicent Hightower, Rhaenyra, Daemon a jejich děti. Condal navíc v rozhovoru pro The Times in London odhalil, že i sami producenti požadovali od první řady pomalejší tempo, aby si jednotlivé postavy lépe získaly (ne)sympatie od diváků. Jedna z nejkrvavějších válek rodu Targaryanů ale přichází.

A fanoušci si tak můžou být jistí, že v rámci toho bude nadcházející druhá řada mnohem akčnější. 

To každopádně přislíbil i sám Condal, který v rozhovoru mimo jiné prohlásil následující:

,,Dočkáme se pořádné podívané. Ale divák musí nejdřív pochopit komplexitu všech těchto lidí, než budou vrženi do války. Druhá řada se bude podobat tomu, co lidé očekávali od poloviny Hry trůny, ale bude to zasloužené a diváci veškeré tragédie skutečně pocítí, protože jsme si na nich dali záležet.“

První řada tak v podstatě byla jakousi expozicí pro nadcházející konflikt, který bude zaměřen na královské nástupnictví. Fanoušci tak od dalších řad mohou očekávat více bojů jak na zemi, tak i na dracích. Ovšem o politické pletichaření také nebudou ochuzeni, to je jasné!

Nutno ale připomenout, že na začátku minulého měsíce odstoupil z pozice showrunnera Miguel Sapochnik, který už seriál pro druhou sérii nepovede. Zcela však prequel neopustí, protože bude stále vykonávat úlohu výkonného producenta, nicméně na vedení seriálu se už podílet nebude. Nahradí ho tak Alan Taylor, ovšem pouze v pozici režiséra, nikoliv showrunnera. Tak doufejme, že to negativně neovlivní kvalitu nadcházející druhé řady.

Ta už ostatně dávno dostala od HBO zelenou, dokonce ještě před premiérou první epizody. 

A kdy přesně bychom se druhé řady mohli dočkat? Toť otázka za všechny prachy. Produkce první řady každopádně trvala celých 11 měsíců, což znamená, že řada druhá by se k nám teoreticky měla dostat až někdy během roku 2024. Kvůli akčnějším sekvencím by také mohla být celá produkce i postprodukce náročnější, ale necháme se překvapit.

Už jste Rod Draka dokoukali? Co na něj říkáte?