Že už Netflix jednu fanouškovskou událost letos měl? Inu, to je sice možné, ale nebylo to Tudum! Další ročník významné události Netflixu, během které významná streamovací služba fanouškům nadělila celou řadu novinek ze svých filmových a seriálových projektů, proběhl teď o víkendu. A událost to byla samozřejmě opět jaksepatří velkolepá. Dokonce natolik, že ji organizátoři rozdělili do několika segmentů, kromě hlavní celosvětové prezentace jsme se tak ještě dočkali souhrnu novinek z Koreje, Indie a Japonska. Mluvilo se tak o tom nejlepším a nejúspěšnějším, co se dá na Netflixu najít. A i o tom, co všechno na fanoušky ještě čeká. Samozřejmě se tak mluvilo dalších řadách k seriálům jako Zaklínač, Hra na oliheň a Lupin, ovšem dočkali jsme se i trailerů a first look videí na slibně vyhlížející snímky, které budou exkluzivně premiérovat pouze na Netflixu. Bylo toho zkrátka opravdu hodně.

A jak jste si možná mohli všimnout, o těch nejdůležitějších novinkách jsme vás průběžně informovávali zde na Nerdifxu. Ovšem pokud chcete ještě nějaké epické shrnutí, do kterého spadají i věci, o kterých u nás článek nevznikl, tak jste na správném místě. Níže se tak můžete podívat na všechny podstatné novinky, o kterých se na akci Tudum mluvilo.

Pod těmito odkazy najdete také shrnutí novinek z Japonska (které skvěle zpracovala Kushi) a Indie

TUDUM: CELOSVĚTOVÁ SEKCE

Enola Holmes 2

Millie Bobby Brown a Henry Cavill se vrací jako geniální sourozenecké duo detektivů, které čeká pěkně zapeklitý případ. Na akci Tudum jsme se tak dočkali plnohodnotného oficiálního traileru, ve kterém se Enola snaží dostát odkazu svého geniálního detektivního bratra Sherlocka. Film bude na Netflixu premiérovat 4. listopadu.

Manifest – 4. řada

Na akci Tudum byl také odhalen zbrusu nový plnohodnotný trailer k již čtvrté sezóně populárního seriálu Manifest, který je vyloženou povinností pro všechny milovníky mystérií a nadpřirozena. V hlavních rolích se tak představí Melissa Roxburgh a Josh Dallas. Nová řada bude mít premiéru 4. listopadu.

Lupin – 3. řada

Dále jsme se dočkali traileru na třetí řádu úspěšného Lupina, který ukazuje hlavního hrdinu Assanea opět v podání Omara Sye na poměrně obtížné cestě, když se snaží udělat to nejlepší pro svou rodinu, zatímco ho pronásledují duchové jeho minulosti.

Smrt nás spojí – 3. řada

Další řady se dočká i komediální drama Smrt nás spojí, ve které se v hlavních rolích opět objeví hvězdy Christina Applegate a Linda Cardellini. Fanoušci seriálu by však zároveň měli počítat s tím, že se bude už jednat o sezónu finálovou. Dočkáme se ale uspokojivého závěru? Uvidíme, poslední série bude na Netflixu premiérovat 17. listopadu. 

Outer Banks – 3. řada

Každý někdy slyšel nebo četl o nějakém příběhu, kde se hledá bájný a legendární poklad. Podobně tomu je i u seriálu Outer Banks, kterým si mnozí předplatitelé Netflixu zlehčovali náročnou dobu pandemie koronaviru v roce 2020. A jelikož mělo toto teen drama u diváků úspěch, není divu, že následovaly i další řady. Na akci Tudum jsme se tak dočkali traileru na sérii třetí, která bude premiérovat někdy v příštím roce. 

Vidím vás

A teď zase něco z děsivějšího soudku. Už za několik týdnů bude na Netflixu premiérovat hororově mysteriózní seriál jménem Vidím vás, který vychází podle skutečné události. Tato limitovaná série se bude točit kolem rodiny Brannockových, která se konečně nastěhuje do vysněného domu na předměstí. Žádného klidu a pohody se ale stoprocentně nedočkají. Pokud máte odvahu, seriál bude na Netflixu premiérovat 13. října.

The Mother

Netflix nezapomíná ani na svou akční sekci. Ve snímku The Mother se Jennifer Lopez ujme role zkušené vražedkyně, které jde po krku hromada nelítostných profesionálů. Právě kvůli tomu musí žít sama v úkrytu a nikoliv se svou dceru, protože to je jediný způsob, jak ji ochránit. Když ale zloduši její dceru vypátrají a začnou si na ni brousit nože, naše hrdinka je nucena opustit svou izolaci a vydat se na nebezpečnou cestu nejenom za záchranou své dcerky, ale také za ukončením celého tohoto honu. Filmu se dočkáme někdy na konci jara příštího roku. 

Oni naklonovali Tyrona

Po hororu a akčním thrilleru se zas můžeme těšit na sci-fi. A to dokonce komediální. Tou bude snímek jménem Oni naklonovali Tyrona, v němž se hlavními hrdiny stane extravagantní trio v podání herců Jamie Foxx, John Boyega a Teyonah Parris. Ti se jednoho dne dostanou do jakýchsi podzemních laboratoří, ve kterých dochází k nejrůznějším tajemným experimentům. Následně se tak dozví, že pikle proti jejich komunitě kuje sama vláda USA, která hodlá experimentovat na lidech. A jak se zdá, mezi ony experimenty patří i klonování.

Co je ale cílem tajemného spiknutí, které má oči téměř všude? Ať už je to jakkoliv, naše hrdinské trio bude odhodlané udělat cokoliv, aby sebe a svou komunitu ochránilo. Zatím však není známo, kdy přesně bychom se mohli filmu na Netflixu dočkat. 

Slumberland

Letos na podzim bude na Netflixu také premiérovat zbrusu nová pohádková fantasy jménem Slumberland, ve které ztvární jednu z hlavních rolí sympatický Jason Momoa.

Jak už nějakou dobu víme, příběh se zaměří na mladou dívku jménem Nemo, která žije v majáku na malém ostrůvku. Ta se jedné noci vydá na neuvěřitelnou cestu do mystické země snů, jíž se říká Slumberland. Právě tam se totiž nachází její zmizelý otec, kterého musí zvědavá a odvážná dívka za každou cenu najít a zachránit. Pomoci se jí dostane od satyra jménem Flip, kterého právě ztvárňuje slavný představitel Aquamana a Khal Droga. Oficiální premiéra je stanovená na 18. 11. 2022. 

Heart of Stone

Gal Gadot opět zazáří v dalším akčňáku od Netflixu. Ovšem oproti Red Notice nás tentokrát čeká podívaná o něco temnější a vážnější. V rámci akce Tudum jsme se totiž dočkali prvního náhledu na nadcházející snímek Heart of Stone, ve kterém zmíněná izraelská kráska a představitelka Wonder Woman ztvární jednu z hlavních rolí.

Samotná zápletka se však stále drží v relativní tajnosti, už ale víme, že Gadot ve filmu ztvární CIA agentku Rachel Stone, která se vypraví na nejnebezpečnější misi své kariéry. Připojí se k ní i britský herec Jamie Dornan. Datum vydání zatím známý není, ale pravděpodobně bychom se filmu měli dočkat někdy v průběhu roku 2023.

Bridgertonovi – 3. řada

Kdepak, s upoutávkami na třetí sezóny seriálů od Netflixu jsme ještě neskončili. Bridgertonovi patří zcela bezpochyby mezi nejznámější seriály streamovací platformy. Není proto divu, že se již příští rok dočkáme třetí řady. Ovšem místo traileru nám Netflix nadělil pouhopouhý klip, který napovídá, na co se můžeme ve třetí části úspěšného romantického dramatu těšit. 

Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Chcete důkaz o tom, že seriál Bridgertonovi je na Netflixu opravdu takovou peckou? Tak co třeba informace o tom, že se příští rok také dočkáme jeho spin-offu jménem Queen Charlotte: A Bridgerton Story? Ten se zaměří na mladší verzi královny Charlotte, kterou zde ztvární herečka India Amarteifio. Ve spin-offu se tak podíváme do časů, kdy tato mladá žena hledá cestu ven ze svého předem určeného manželství s králem Georgem. Celé to však bude mít jeden dost zásadní háček. 

Shadow and Bone – 2. řada

Na akci Tudum se nám ukázalo pokračování seriálu Světlo a stíny, v originále Shadow and Bone. Tento seriál zpracovaný na základě knižní předlohy představuje svět s magií, kde byla říše rozdělena tajemnou stínovou anomálií zvaná Vrása. Kvůli tomu je komunikace mezi říšemi velmi obtížná. Krom toho existují v tomto světě lidé, kteří jsou schopni používat magii.

Hlavní hrdinka Alina je právě jedním z těchto talentovaných jedinců. Druhá série by měla adaptovat další knihu ze série, konkrétně Siege and Storm. Stejně jako první série, i tato bude mít osm epizod. Fanoušci tedy získají opět stejný díl zábavy. Dočkáme se jí ale až někdy během příštího roku. 

Vikingové: Valhalla – 2. řada

I přestože diváci seriál Vikingové: Valhalla do nebes příliš nevychvalovali, se sledovaností si nevedl vůbec špatně, tudíž bylo jasné, že se dočká i druhé řady.

Seriál se tak z podstatné části zaměřuje na cestu sourozenců Leifa Erikssona a Freydis Eriksdotter, kteří cestují do Kattegatu, aby se pomstili muži, který Freydis vyřezal kříž do masa. Na konci první sezóny se tak Leif a Freydis zapojili do krvavé bitvy o obranu Kattegatu, přičemž podle vydaného teaseru je jasné, že příští řada prozkoumá konflikt mezi různými vikingskými frakcemi. Druhé řady se dočkáme někdy v průběhu roku 2023.

Koruna – 5. řada

Ještě letos se se svou pátou řadou pochlubí také skvělý seriál Koruna, který se zaměřuje na britskou královnu Alžbětu II. během devadesátých let. Tentokrát ji ztvární na Oscara nominovaná britská herečka Imelda Staunton, kterou si mohou pamatovat také fanoušci filmových adaptací Harryho Pottera, v nichž ztvárnila Dolores Umbridgeovou. Páté řady se dočkáme 9. listopadu. 

Emily In Paris – 3. řada

I letos se vrátí Emily In Paris, seriálová podívaná především pro dámy, která nám několik dní před Vánoci představí svou třetí řadu. Na akci Tudum tak Netflix fanouškům nadělil nejenom oficiální datum premiéry, ale také krátký teaser. Třetí sezóna bude na službě premiérovat 21. prosince. 

Zaklínač – 3. řada

Ano, letošní Tudum je především o třetích sezonách, holt se nedá nic dělat. Podobně je na tom i seriálový Zaklínač, jehož třetí řada byla před pár týdny dotočena. Ovšem pokud jste doufali, že bychom se jí mohli dočkat někdy v první čtvrtině příštího roku, což mnoho fanoušků už dlouho tak nějak předpokládalo, tak pro vás máme špatnou zprávu. Třetí řada k nám nakonec dorazí až v létě roku 2023. Na přesné datum si ještě nějakou dobu budeme muset počkat.

Jak už nějakou dobu víme, třetí řada by se měla zaměřit na zadaptování událostí, ke kterým došlo v knižním díle Čas opovržení. Čeká na nás tak fantastická sekvence na ostrově Thanedd, kde se dočkáme nejenom dalších členek Lóže čarodějek, ale i fanoušky zbožňovaného střetu mezi Geraltem a… však vy víte kým, četli jste přece knížky, ne?

TY – 4. řada

Další řady se dočká i působivá seriálová podívaná jménem TY, která se na akci Tudum pochlubila zbrusu novým klipem. Ale pozor, seriál tentokrát půjde po stopách Stranger Things. Tedy nikoliv obsahem, ale způsobem, kterým se nadcházející sezóna dostane mezi fanoušky. První část čtvrté série totiž bude premiérovat 10. února příštího roku, tak druhá zas až 10. března. 

Blood Origin

Třetí řady Zaklínače se letos sice nedočkáme, ale ono čekání na příští léto si můžete zpříjemnit nadcházejícím spin-offem jménem Blood Origin, který k nám dorazí již 25. prosince. Tento šestidílný prequel, který se bude odehrávat 1200 let před událostmi Geraltova příběhu, nám odhalí nejenom to, co stálo za vznikem vůbec prvních zaklínačů, ale i příčinu pádu elfské civilizace. 

Wednesday

V rámci akce Tudum nám streamovací platforma nadělila klip ze seriálu Wendesday. Jak jistě víte, tato očekávaná série od Tima Burtona se zaměří na stejnojmennou členku legendární Addamsovy rodiny, kterou zde ztvární Jenna Ortega.

V něm má Wednesday konečně interakci se starou dobrou uťatou rukou, které členové milované depresivní rodiny jednoduše říkají Věc (Thing). Zdá se, že v klipu se už Wednesday stala studentkou na Akademii Nevermore, na kterou ji poslali její rodiče Gomez a Morticia, ovšem příliš nadšená z toho věru není. Seriál na Netflix přisviští 23. listopadu. 

1899

Na akci Tudum jsme se konečně dočkali, kdy přesně na Netflix dorazí opravdu velice slibně vyhlížející seriál 1899, který pochází od tvůrců série Dark. Všichni si proto dobře zapamatujete datum 17. listopad. To se vzhledem k naší historii dobře pamatuje, ne?

Příběh se točí kolem skupiny evropských přistěhovalců, kteří jsou lodí na cestě z Londýna do New Yorku, aby tam mohli najít lepší život. Nikdo však netuší, že jejich cesta se určitou událostí hodně zkomplikuje. Na otevřeném moři totiž narazí na další loď, která převáží jiné migranty. Ovšem následně jejich plavba nabere nečekaný směr. To, co najdou na palubě, změní jejich cestu do zaslíbené země v děsivou noční můru.

U tebe nebo u mě?

Netflix samozřejmě myslí i na své romantické komedie, přičemž už příští rok nám tak nadělí snímek U tebe nebo u mě?, ve kterém se v hlavních rolích představí hvězdy Ashton Kutcher jako Peter a Reese Witherspoon jako Debbie. Ta řeší každodenní starosti mámy v Los Angeles a Peter si naplno užívá New York. Když si ale tihle nejlepší kamarádi prohodí na týden role, všechno je rázem jinak. Film bude na službě premiérovat 23. února příštího roku.

Redeem Team: Návrat Dream Teamu

Na své si ale přijdou i fanoušci sportu. Redeem Team je připravovaný basketbalový dokument, ve kterém se představí zesnulý Kobe Bryant spolu s LeBronem Jamesem, Dwyanem Wadem a Carmelo Anthonym. Sleduje tak basketbalový tým USA na jejich cestě za ziskem zlaté medaile na olympijských hrách v Pekingu v roce 2008. Na akci Tudum se tak dokument pochlubil oficiálním klipem. Na službě se ho dočkáme už 7. října. 

Na nože: Glass Onion

Režisér Rian Johnson se tak pochlubil se zbrusu novým klipem na pokračování komediální detektivky Na nože, které ponese název Glass Onion. Jak už nějakou dobu víme, ve dvojce se skupinka lidí vydá na soukromý ostrov ve Středozemním moři, který patří miliardářovi Milesu Bronovi (Edward Norton). Právě ten všem hostům poslal unikátní hlavolam, ve kterém se ukrývá samotná pozvánka. A taktéž zmínka o tom, že bude zavražděn. Jak se s tím vypořádá slavný detektiv Benoit Blanc v podání Daniela Craiga? To se necháme překvapit.

Škola dobra a zla

Už za necelý měsíc bude také na Netflixu premiérovat také zbrusu nová fantasy Škola dobra a zla, která vychází podle stejnojmenné knižní hexalogie indického spisovatele Somana Chainaniho.

Příběh začíná v jednom nejmenovaném městě, kde se jednou za čtyři roky ztrácí dvě děti. Podle pověr jsou unášeny tajemným školníkem, jenž je odnáší do magické Školy dobra a zla, kde poté studují. Jednou z hlavních hrdinek se tak stává mladá Sophie, která se však těší na moment, až se dostane pryč z města. Na Netflixu bude snímek premiérovat již 19. října. 

Tenkrát poprvé – 4. řada

Příští rok se další řady dočká také komediální seriál Tenkrát poprvé. Ovšem pozor, fanoušci by měli počítat s tím, že se zároveň bude jednat o sezónu finálovou. Plnohodnotného traileru jsme se na akci sice nedočkali, místo toho ale Netflix zveřejnil video, ve kterém hlavní postavy seriálu, tedy Devi, Paxton a Ben, čtou své scénáře a diskutují o nové sezóně. Té se dočkáme až někdy v průběhu roku 2023. 

Pinocchio

Že vás zklamala Disneyho hraná předělávka slavného animáku o Pinocchiovi? To vůbec nevadí! Režisér Guillermo del Toro totiž chystá na Netflixu uvést svou vlastní verzi, která vypadá o poznání zajímavěji. Na akci Tudum nám tak slavný mexický režisér představil video ze zákulisí, ve kterém si můžete vychutnat pohled na to, jak taková stop-motion animace vlastně vzniká. A je to opravdu vyložená slast pro oči!

Příběh del Torova Pinocchia by se měl odehrávat ve fašistické Itálii během Mussoliniho vlády, což bude mít na Pinocchiovu cestu určitý vliv. Tvůrci už ale v minulosti uvedli, že snímek si i tak budou moct užít i děti. Snímku se tak dočkáme již 9. prosince.

The Umbrella Academy a Stranger Things – Nepovedené záběry

Mezi nejpopulárnější a nejmilovanější seriály služby patří bezpochyby pecky The Umbrella Academy a Stranger Things. A pokud občas s oblibou kouknete na nějaké to bloopers video, tak přesně na vás myslela i akce Tudum. Netflix tak z obou seriálů připravil vtipná videa s nepovedenými záběry, která každého fanouška zcela nepochybně pobaví. 

Vyproštění 2

Bohužel plnohodnotného traileru na očekávaný akčňák Vyproštění 2, jenž by nám prozradil více podrobností o samotném ději, jsme se ještě nedočkali, ale Netflix nám v rámci akce Tudum poskytl alespoň teaser v podobě first look videa, v němž režisér Sam Hargrave fanouškům slibuje opět naprosto nadupanou a dechberoucí akci. Ta by měla dokonce překonávat podívanou z předešlého dílu. A to už jsou věru hodně silná slova!

V hlavní roli se tak opět představí Chris Hemsworth jako drsňák Tyler Rake, který se bude muset vydat na další náročnou záchrannou misi. Na Netflixu se filmu dočkáme někdy v průběhu roku 2023. 

TUDUM KOREA

To však není všechno. Ještě před hlavní událostí měla svůj vlastní panel také Korea, na kterých se několik zajímavých novinek představilo také. A co přesně šlo?

Hra na oliheň – nevydaný klip z první řady

Nevydaným klipem se pochlubil veleúspěšný seriál Hra na oliheň, který v budoucnu dostane druhou řadu. Samotný klip nám toho sice příliš neukáže, pouze uvidíme charismatického Front Mana, který v první sezóně smrtící hry vedl, jak dorazí do svého bytu. A to i se svými rybičkami. V posledním záběru pak vidíme neznámou postavu, která hledí směrem k oknu bytu. Kdo je oním tajemným mužem? Inu, pokud jste první řadu viděli a pamatujete si scénu, ve které Front Man odhalil svou tvář, tak by vám to mohlo dojít (mrk, mrk). 

Papírový dům: Korea

Korejského verze slavného španělského seriálu Papírový dům, v originále La casa de papel, se na akci pochlubila novým klipem na očekávanou druhou část. Celá série se odehrává v blízké budoucnosti, kde Jižní i Severní Korea uzavřely mír, ale vše je propleteno šílenými motivy, mocí a intrikami. V důsledku toho vzniká nová měna, stejně tak společnost, která ji vyrábí. A přesně ta láká všechny chamtivce.

Physical: 100

Po všech těch dramatech a kriminálkách se korejská produkce rozhodla jít po stopách bližším Squid Game. Respektive tvůrci tohoto seriálu neočekávali, že jejich dílo bude tak úspěšné. A tentokrát se rozhodli na obdobných základech vystavět novou reality show, která nese jméno Physical: 100. Připravte těla, tahle show nenechá nikoho jen tak vyhrát. Tato reality show odhalila na akci Tudum nejnovější klip, kde je jasně řečený cíl série. Najít perfektní tělo. A to nejen vzhledově, ale hlavně funkčně. 

Hellbound – 2. řada

Teď něco z krapet pekelnějšího soudku. Na akci Tudum byl také odhalen oficiální trailer k druhé řadě seriálu Hellbound, o který byl na službě také značný zájem. Děj se zaměřuje na hrozivé a tajemné stvůry, které se jednoho dne vynoří z ulic Soulu, přičemž začnou doslova stahovat duše různých nešťastníků do pekla. To samozřejmě vyvolá v městě nevídanou hysterii a paniku, ovšem zároveň se najdou i tací, kteří příchod pekelných stvoření vítají. Jak ale chtějí pouhý smrtelníci porazit bytosti, které vyvrhlo samo peklo? A bude mít druhá sezóna podobný úspěch? 

Tím se dostáváme na konec našeho epického shrnutí toho nejdůležitějšího, co se objevilo na letošní akci Tudum. A pokud k ní dojde i příští rok, což je poměrně dost pravděpodobné, tak žádný strach. Nerdfix ji opět zpracuje. Však co bychom pro vás neudělali!

Na kterou z oznámených novinek se těšíte nejvíce?