Máme tu první červencové pondělí, tudíž je opět ideální čas se podívat na světové tržby. A zase se bude mluvit o jedné z největších pecek roku, kterou je samozřejmě Top Gun: Maverick. O ten je totiž v kinech i nadále velký zájem, což dokazuje i jeho momentálně celosvětový výdělek, který už činí parádních 1,1 miliard dolarů. Maverick si tak nejenom nadále udržuje korunu komerčně nejúspěšnějšího filmu roku, ale zároveň se konečně dostal do TOP 30 nejvýdělečnějších snímků všech dob. Podařilo se mu už tak překonat trháky jako Joker, Temný rytíř povstal a Jurský park (1993). Maverick je také prvním filmem roku 2022, kterému se podařilo překonat miliardovou hranici, zároveň také druhým filmem, jemuž se něco takového podařilo v postcovidové éře. A můžeme si být jisti, že jeho čísla budou v následujících dnech ještě stoupat. 

Po víkendu zaznamenal významný úspěch i snímek Jurský svět: Nadvláda, který má už na kontě 824 milionů dolarů. Tím se stává třetím nejvýdělečnějším filmem letoška, přičemž zároveň tak konečně překonal Batmana a jeho 770 milionů. Film tak pomalým tempem dohání marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která se od minulého týdne příliš nepolepšila, její výdělek činí 951 milionů, ovšem onu miliardovou hranici už patrně nepřekročí.

Ovšem i přestože Maverick stále celosvětově vede, během posledního víkendu v kinech nejvíce zaujal Elvis, který už v kinech vydělal 113 milionů. Tím tak konečně překonal svůj původní rozpočet, který činí 85 milionů. A když už jsme i překonávání rozpočtů, je třeba také zmínit, že něco takového se stále nepodařilo pixarovce Rakeťák, která má na kontě přes 187 milionů. Jelikož ale její rozpočet činí milionů 200, bude muset ještě trochu zabrat. 

A na co se v kinech můžete těšit tento týden? No jistě, na očekávanou marvelovku Thor: Láska jako hrom! Ta má rozhodně potenciál s celým box office žebříčkem slušně zatřást, tak uvidíme, jak se jí v následujících týdnech bude dařit.

Oficiální premiéra je stanovená na 7. 7. 2022.