Další týden, další změny v žebřících světového box officu. Nový Batman, který vydělal přes 770 milionů dolarů, už není druhým nejvýdělečnějším filmem letoška. Tento status mu konečně uzmul Top Gun: Maverick, o kterého je v kinech stále velký zájem. Jeho celosvětový výdělek momentálně činí 885 milionů, čímž se poměrně dost rychle přibližuje ke komerčně nejúspěšnějšímu snímku roku (alespoň tedy prozatím), kterým je samozřejmě Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Ten už má na svém kontě 942 milionů, ovšem jeho čísla jdou nahoru už podstatně pomaleji. Co se ale týče domácího box officu, tak v tom Top Gun jednoznačně vede. V tom už totiž vydělal až 466 milionů, na druhém místě je Doctor Strange s 405 miliony a na třetím Batman s 369 miliony.

Zájem je i o třetí Jurský svět. Ten totiž překonal půlmiliardovou hranici, vydělal už přes 622 milionů dolarů. Sice se může zdát, že je to dost, ovšem snímek ještě bude muset máknout. První díl Jurského světa totiž vydělal neuvěřitelných 1,6 miliard, tudíž je momentálně sedmým nejvýdělečnějším filmem všech dob. Skvěle si vedl i druhý díl (Zánik říše) z roku 2018, který zas vydělal 1,3 miliardy. Není proto divu, že pokud by chtělo studio Universal považovat třetí díl za skutečný úspěch, měl by především překročit onu miliardovou hranici, což se zatím žádnému letošnímu filmu nepodařilo. Ovšem 622 milionů je na dnešní dobu i tak slušné číslo, přičemž se rozhodně o žádný propadák nejedná.

Tento týden vejde do kin očekávaný hudební film Baze Luhrmanna jménem Elvis, který si posvítí na krále Rock ´n´ Rollu, přesněji už 23. 6. 2022. Uvidíme tedy, zda si v tržbách povede i on. Pokud by si Top Gun udržel své dosavadní tempo, příští týden by už mohl Doctoru Strangeovi uzmout korunu komerčně nejúspěšnějšího filmu roku.