Poté, co společnost Disney odkoupila mediální konglomerát 21st Century Fox, svitla mezi fanoušky Marvelu naděje, že se superhrdinské uskupení X-Men časem stane součástí filmového a seriálového univerza MCU. A i když spojení nebylo doposud oficiálně potvrzené, malá role Professora X ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství tomuto fanouškovskému přání nahrává.

Nejvíce se fanoušci dohadují o tom, kdo by měl ztvárnit příštího Wolverina, jednoho z nejvíce ikonických marvelovských antihrdinů, jehož v minulosti napříč mnoha filmy hrál Hugh Jackman. Ten se ale s rolí patrně nadobro rozloučil v roce 2017 v parádní filmové adaptaci kultovního komiksu Wolverine: Starej dobrej Logan Marka Millera, který patří mezi malou hrstku dekonstruktivních grafických románů z širokého repertoáru vydavatelství Marvel Comics. Se dvěma tipy na příštího představitele přišel před nějakým časem i režisér Matthew Vaughn, tvůrce filmu X-Men: První třída, který je považován za jeden z nejlepších dílů o komiksových mutantech.

Mezi Vaughnovi potenciální představitele patřil Aaron Taylor-Johnson a Taron Egerton. A právě druhý zmiňovaný, Taron Egerton, který je mezi fanoušky známý hlavně jako Eggsy z úspěšné série Kingsman, by měl i přes respekt k původnímu představiteli o roli Wolverina obrovský zájem.

Egerton se kvůli tomu prý nedávno sešel s ředitelem Kevinem Feigem a dalšími vysokými představiteli Marvel Studios. Mimo jiné se o svém zájmu také rozpovídal v rozhovoru pro deník The New York Times: „Byl bych z role nadšený, ale také bych měl obavy, protože Hugh je s touto rolí tak silně spojený, že by mě zajímalo, zda nebude příliš obtížné ho v ní nahradit. Pokud k tomu ale dojde, doufám, že mi dají šanci.“

To, jestli se Egerton v roli Wolverina objeví, nevíme. A ani nemůžeme. Reboot série X-Men spadající do MCU totiž nebyl oficiálně potvrzen. A nic o něm neví ani dlouholetý producent X-Menů, Simon Kinberg. My bychom si ale Egerton v roli Wolverina představit dokázali. A jaký názor máte vy? Kdo kromě Jackamana by měl podle vás slavného antihrdinu ztvárnit?