Česká autorka Petra Kubašková (Síť snů) přišla v roce 2019 na český trh s fantasy románem pro děti a mládež s názvem Čarodějky malostranské. Příběh knihy nás zavedl do Prahy na Malou Stranu. Hlavní hrdinkou byla mladá čarodějka Ginevra z ne moc slušné a spořádané rodiny, která zde zažívala všelijaká dobrodružství.

V současné době, kdy je kniha přibližně rok po vydání, je na Databázi knih velká spousta pozitivních recenzí, které titul chválí za čtivost, popis historické Prahy a také za kouzelné ilustrace od umělkyně, která vystupuje pod pseudonymem Striga. Pokud byste chtěli znát číselné hodnocení, tak se román pohybuje na hranici krásných 90 procent.

Přečtěte si také: František Kotleta oznámil novou knihu

Není tedy divu, že se Petra Kubašková rozhodla napsat pokračování s čarodějkou Ginevrou v hlavní roli. O připravovaném druhém dílu s názvem Tajemství stříbrné čarodějky informoval vydavatel, kterým je nakladatelství Epocha, na svém facebookovém profilu. Pokračování bude opět obsahovat krásné ilustrace od Strigy. Předposlední informací je datum vydání, které by mělo být někdy v půlce měsíce října/októbera. Pokud by vás kniha zaujala, na posledním odstavci si můžete ještě přečíst oficiální anotaci od vydavatele.

„Být čarodějkou v Praze není jen tak. Zvlášť když jste čarodějka malostranská, které byly vždycky tak trochu zvláštní. Už třeba proto, že velmi často porušovaly pravidla. To Ginevra nikdy neměla v plánu, ale při jednom kouzlu se něco zvrtne a ona musí zjistit, jaké nebezpečí jí šlape na paty. Jako by nestačilo, že na ni mají spadeno ostatní pražské čarodějky a chtějí malostranský rod jednou provždy vyhnat z Prahy. A pak by bylo po všem – po magii, po všech podivuhodných tajemstvích jejich rodu a nejspíš by se už nikdy nedokázala ubránit problémům, které se na ni řítí ze všech stran. A do toho se nesmí vídat s jediným klukem, se kterým si opravdu rozumí. Na jednu mladou čarodějku už je toho zkrátka dost a musí napnout všechny své síly a důvtip, aby se z té šlamastiky dostala.“