Pokud pravidelněji sledujete český filmový průmysl, určitě jste museli zaznamenat pohádku Princezna zakletá v čase od režiséra Petra Kubíka a scénáristy Lukáše Daniela Paříka. Tento ambiciózní projekt, jehož cílem bylo vytvořit kvalitní českou fantasy pohádku s dobrými efekty, výpravou a skvělou kamerou, dopadl i přes nepřízeň pandemie onemocnění Covid-19 velmi dobře. Film si vysloužil tisíce fanoušků, světová ocenění a pozitivní recenze včetně té naší, kde si Princezna zakletá v čase odnesla krásných sedm bodů z deseti. Tím však projekt Petra Kubíka a Lukáše Daniela Paříka nekončí.

Přečtěte si také: Princezna zakletá v čase - nečekaně nadprůměrná zábavná jízda

Prvotní myšlenkou totiž nebylo stvořit jen jeden film, vydělat peníze a hned pláchnout k jinému projektu, ale stvořit na poli českého filmu první fantasy svět s vlastní historií, pravidly, kulturou a oblíbenými postavami. Princezna zakletá v čase byla jen pouhým začátkem. Tvůrci chtějí její svět rozvíjet a postupně do něj zasazovat i další filmové, seriálové a knižní projekty.

Na další televizní zábavu si asi chvíli počkáme, ale už velmi brzy se fanoušci dočkají knihy s názvem Princezna zakletá v čase: Povídky a svět. Ta bude obsahovat nejen povídky o starých známých a úplně nových postavách, ale také historii světa, abecedu kouzelných run, různá magická stvoření a noty s textem k písni Tam za řekou. Kniha bude k dostání jak ve dvou fyzických edicích, tak i ve formě audioknihy, kterou namluví Marek Lambora (Jan z Calderonu) a Simona Zmrzlá (čarodějnice Murien).

Na samotné vydání knihy teď tvůrci vybírají finance na crowdfundingovém portálu Startovač. Samotná kampaň probíhá už téměř měsíc a je velmi úspěšná. Za uplynulé dny se tvůrcům povedlo vybrat již necelých 230 000 korun z požadovaných 100 000 korun. Díky tomuto úspěchu mohli tvůrci přidat další odměny, jako například exkluzivní koženou edici knížky či obaly na mobilní telefon s tematikou filmu.

Odměn pro backery je opravdu požehnaně. Tou nejdůležitější je samozřejmě kniha samotná. Za obyčejnou fyzickou edici v pevné vazbě zaplatíte přibližně 400 korun. Limitovaná fyzická edice (pouze pro Startovač) s koženkovými deskami se zlatou ražbou vás vyjde na něco málo přes 800 korun. Audioknihu na nosiči CD následně tvůrci nabízejí za necelých 300 korun. Další úrovně odměn obsahují například plakát s podpisem, hrací karty, pozvánku na křest knihy, DVD a Blu-ray s původním filmem či již zmiňované obaly na mobilní telefon.

Backeři by se svých odměn měli dočkat koncem letošního října/októbra, avšak kniha by měla být k dostání i v omezeném počtu u knihkupců v půlce listopadu/novembra. Pokud vás kampaň zaujala, přispět budete moci ještě dalších 29 dní.

Více informací o knize, tvůrcích a odměnách naleznete na stránce kampaně na Startovači. Odkaz je k dispozici na konci našeho článku v sekci zdroj