Že zlatá éra Stranger Things už dávno pominula? Ani náhodou! Po vydání celé čtvrté řady se mu daří jako nikdy předtím. Minulý pátek, tedy 1. 7. 2022, vyšly na Netflixu poslední dvě epizody čtvrté série. A po víkendu se tak seriál dostal přes hranici jedné miliardy zhlédnutých hodin, přesněji se jedná o 1,15 miliardy. Seriál se tak oficiálně stává první americkou sérií, které se podařilo tuto hranici překročit. Jediný seriál s větší sledovaností je samozřejmě jihokorejská Hra na oliheň, který zaznamenal až 1,65 miliardy zhlédnutých hodin. Ale i přestože sledovanost Stranger Things by měla během měsíce i nadále růst, jihokorejskou pecku o smrtonosných hrách údajně asi nakonec nepřekoná. 

Nutno také dodat, že krátce po vydání posledních dvou epizod vypadl na nějakou dobu Netflix z provozu, protože fanoušci celou službu vyloženě přetížili. Tak obrovitánský byl zájem o nejnovější dobrodružství dětí z Hawkinsu. Čtvrtá řada se dočkala převážně pozitivních reakcí. Fanoušci by se však měli připravit na to, že budou muset dát seriálu sbohem. Nadcházející pátá řada by totiž měla být sérií poslední, která by měla celý příběh jednou provždy uzavřít. Bratři Dufferovi už však ví, jak bude finále celého seriálu vypadat. A údajně se opravdu máme na co těšit. 

Spolu s pátou řadou se také připravuje spin-off, který by se však měl od původního seriálu v mnohém lišit. Detaily o projektu se samozřejmě stále drží v tajnosti, dokonce ani Netflix údajně neví, co oba bráchové pro fanoušky připravují. Kromě nich se o režii jednotlivých epizod čtvrté řady postarali filmaři jako Shawn Levy a Nimród Antal. Na scénáři ke čtvrté řadě se také podíleli Paul Dichter, Caitlin Schneiderhan, Kate Trefry a Curtis Gwinn.

Líbila se vám čtvrtá série?