Letos se nám se vší parádou vrátí také starý dobrý Indiana Jones opět v podání Harrisona Forda, kterého čeká patrně už skutečně úplně poslední dobrodružství. A samozřejmě během něho bude za doprovodu ikonických zvukových efektů dávat po tlamách další skupině mocichtivých nácků. Během Super Bowlu jsme se sice nedočkali nového plnohodnotného traileru, ale aspoň dorazil nový spot, na který se můžete podívat výše.

Snímek Indiana Jones a nástroj osudu se bude především odehrávat v roce 1969, ale zdá se, že bychom se měli dočkat hned několika flashbacků, během nichž se více dozvíme o Indyho střetnutí s Jürgenem Vollerem (Mads Mikkelsen), primárním padouchem celého filmu. K němu se ještě přidá Boyd Holbrook jakožto Klaber, který se zdá být Vollerovou pravou rukou, jež vykonává jeho vůli. Bude na ně ale stárnoucí Indy stačit? 

Inu, troufli bychom se i říct, že bezpochyby. Dočká se totiž pomoci od několika spojenců, přičemž tím hlavním se stane jeho kmotřenka Helena (Phoebe Waller-Bridge). V nově vydaném spotu tak například oba uvidíme během dramatické sekvence, ve které jsou nuceni seskočit z poškozeného letadla. Tak doufejme, že mezi oběma hrdiny bude jaksepatří pořádná chemie. A kdo ví, možná Helenu uvidíme i v připravovaném Indiana Jones seriálu, který by se měl eventuálně objevit na Disney+.

Fanoušky předešlých filmů určitě také potěší přítomnost Indyho parťáka Sallaha, jehož si opět zahraje John Rhys-Davies. Spot nám jinak ukáže několik dalších akčních sekvencí, kterých jsme se dočkali již v oficiálním traileru. Jelikož by se hlavní část příběhu měla odehrávat v 60. letech, jistou roli by zde mohl hrát také spor mezi USA a Sovětským svazem.

Jaké zlovolné plány tedy nová náckovská skupina spřádá tentokrát? To se necháme překvapit, Voller ale chce získat něco, co by mu pomohlo udělat ze světa lepší místo. A když něco takového řekne nácek, rozhodně to nevěstí nic dobrého. 

O režii nového Indiany Jonese se tentokrát postaral James Mangold, který je zodpovědný za vynikající snímky jako 3:10 Vlak do Yumy, Logan: Wolverine a Le Mans '66.

Dále se můžeme těšit na herce jako Antonio Banderas, Toby Jones, Thomas Kretschmann, Shaunette Renée Wilson, Corrado Invernizzi a Nasser Memarzia.

Oficiální premiéra je stanovená na 29. 6. 2023.