Je rozhodnuto. Problematický plantážník Ezra Miller nedávno opět stanul před soudem, kde se řešilo jeho obvinění z vloupání do cizího domu a drobné krádeže, k němuž došlo v létě minulého roku. A jak to nakonec dopadlo? Zmizí Ezra na více než dvě desetiletí do temnot žaláře? Nikoliv, naše Zhouba Havaje z toho nakonec vyvázla celkem dost dobře.

Miller se totiž už předem dohodl, že během pátečního soudního procesu změní své tvrzení a prohlásí, že se cítí vinen. V rámci toho tak zcela unikl vězení, přičemž bude muset nakonec zaplatit „jenom“ 500 dolarů, ještě na podzim to totiž vypadalo, že by to mohlo být až 2000 dolarů. Kromě toho bude muset zaplatit ještě určité soudní poplatky, ale není známo, kolik přesně to bude peněz. Ezra Miller byl následně propuštěn s jednoletou podmínkou. Ovšem i kdyby ji porušil, herec by ve vězení nakonec strávil asi jen tři měsíce. Alespoň tak to tedy uvedl soudce Kerry A. McDonald-Cady. 

K soudnímu verdiktu se vyjádřila i Ezrova právnička Lisa B. Shelkrot, která prohlásila následující:

„Ezra Miller se dnes ráno přiznal k protiprávnímu přestupku u vrchního soudu ve Vermontu a přijal podmínky uložené soudem. Ezra by rád poděkoval soudu a komunitě za jejich důvěru a trpělivost v průběhu procesu a ještě jednou by rád poděkoval za lásku a podporu, jíž se mu dostalo od jeho rodiny a přátel, kteří jsou i nadále životně důležitou součástí jeho duševního zdraví.“

Samozřejmě to ale neznamená, že Ezra bude mít od nynějška od úřadů pokoj. Každý měsíc bude muset probačnímu úředníkovi oznámit svou aktuální adresu, na které se momentálně nachází. Ezra má taktéž zákaz pít alkoholické nápoje do takové míry, že by to narušovalo jeho zaměstnání, blaho hercovy rodiny nebo jakoukoli jinou osobu. Jinými slovy už zkrátka nemůže pít jak dobytek.

Herec se také bude muset na žádost svého probačního úředníka podrobovat pravidelným dechovým zkouškám na alkohol. Taktéž bude muset pokračovat ve vyhledávání pomoci se svým duševním zdravím, což sám Miller slíbil ve své několik měsíců staré veřejné omluvě, která mu zajistila, že jeho sólovka o Flashovi skutečně vyjde, přičemž se bude sám z části podílet na propagaci. 

Soudce Kerry A. McDonald-Cady taktéž na konci řízení popřál Ezrovi hodně štěstí. Co to tedy všechno znamená? Inu, v první řadě především to, že Ezra je patrně skutečně odhodlaný sekat dobrotu, tudíž žádných nových malérů už se pravděpodobně nedočkáme. Ale kdo ví, třeba ještě někdo něco vykope z jeho šílené minulosti, což by mohlo zajistit další šťavnatou ezrovinku.

Je velice pravděpodobné, že jakmile bude Flash letos v létě premiérovat, Miller bude z role vyhozen. Podle posledních zvěstí se ale zdá, že někteří producenti z Warner Bros. Discovery by ho rádi viděli na palubě i pro momentálně rekonstruované univerzum DCU, o které se starají James Gunn a Peter Safran. Ale uvidíme, co s sebou ještě přinese čas.