Výbuch subglaciální sopky obrátí život malé islandské komunity vzhůru nohama a jako by to samo o sobě nestačilo, z ledu se začnou drát na povrch tajemství, která měla zůstat skryta navěky. Mysteriózní sci-fi série Katla, jež oplývá hrůzostrašnou atmosférou, se nedávno představila v mrazivém oficiálním teaseru z dílny Netflixu. Za jejím vznikem stojí dvojice zkušených tvůrců, jíž tvoří Sigurjón Kjartansson a Baltasar Kormákur. 

„Něco visí ve vzduchu,“ zaznívá v upoutávce, která diváky vtahuje do postapokalyptické situace na území Islandu, kde před rokem začala erupce v Katle, štítové sopky nacházející se pod obrovským ledovcem v okolí městečka Vík í Mýrdal. Led na sopce roztál, oblast byla neprodleně evakuována a v nebezpečné zóně zůstalo jen několik málo lidí. Na místě, kam se lze dostat pouze lodí po řece Markarfljót, se však začínají dít zlověstné a stěží vysvětlitelné věci.

Přečtěte si také: Lidstvo bez spánku, postapokalyptický snímek Probuzení míří na Netflix

Příroda zbývajícím členům malé severské komunity připomíná, jak bezvýznamní a závislí na ní ve skutečnosti jsou. Vlnu podivných událostí vzbudí tajemné bytosti, které byly po miliony let uvězněny mezi zmrzlými molekulami vody. Kvůli sopečné erupci se však ozvěny prehistorických dob vrací zpět na zemský povrch, což má pro skupinu přeživších dramatické důsledky. Všechno je jinak, než by mělo být.

Strhující příběh osmidílné série Katla udeří na globální publikum již 17. června 2021, kdy přistane na kartě Netflixu. V hlavních rolích osudového thrilleru z prostředí Skandinávie se divákům představí Guðrún Ýr Eyfjörð, Íris Tanja Flygenring, Ingvar Sigurðsson, Steinorsteinn Bachmann a Sólveig Arnarsdóttir. Jste připraveni vydat se na temnou cestu plnou děsivých záhad?