Skřeti jsou (ke smůle nejrůznějších hrdinů) zcela neoddělitelnou součástí fantastického světa J. R. R. Tolkiena, přičemž bylo samozřejmě jasné, že se jich dočkáme i v nadcházejícím seriálu Pán prstenů: Prsteny moci, který pro nás připravuje Amazon. Před několika měsíci vydaný trailer nám je však neukázal, ovšem přesně to napravují nejnovější fotky, které si můžete prohlédnout níže. Na konci Prvního věku skřeti rozhodně žádné zlaté časy nezažívali, jejich páni Melkor a Sauron byli ve Válce hněvu poraženi, tudíž spousta z nich musela zalézt do děr. S příchodem Druhého věku, ve kterém se seriál bude odehrávat, ale skřeti začnou opět vylézat ze svých brlohů, aby mohli být sjednoceni pod novým hrozivým vedením. Asi tudíž nemusíme připomínat, že skřeti budou v seriálu hrát jednu ze zásadních rolí.

Dobrou zprávou je, že skřeti jsou v seriálu vytvoření primárně za pomocí praktických efektů, nikoliv CGI, což byl například případ filmového Hobita. O jejich vzhledu se rozpovídala také Lindsey Weber, jedna z výkonných producentek seriálu.

,,Strávili jsme spoustu času povídáním o tom, co by to znamenalo být skřetem ve Druhém věku. Připadalo mi vhodné, aby jejich vzhled byl jiný. Aby byl součástí divočejšího a surovějšího Druhého věku Středozemě, blízko doby, kdy První věk končí. Když se s nimi setkáváme, ještě nejsou onou organizovanou armádou, jsou trochu více rozptýlení. Takže je to prostě jiná doba v jejich celkovém příběhu. Poprvé se opět vracejí ven. Takže je to všechno trochu nové. To je důvod, proč nemají tak tmavou pleť a nejsou tak svalnatí, jak jste mohli vidět ve filmech."

Producentka taktéž prohlásila, že v seriálu uvidíme i skřetice.

,,Jsou zde i skřetí ženy, které jsem si opravdu zamilovala. Ale je tu konkrétně i jeden skřet, jenž je velmi vysoký a silný, který svádí obzvláště skvělý boj s jednou z našich elfských postav, o níž se domnívám, že bude mezi fanoušky oblíbená."

Nutno ale dodat, že skřetice nejsou žádným výmyslem tvůrců seriálu, ve světě J. R. R. Tolkiena skutečně existovaly, pouze se jim nedostalo tolik pozornosti. Potvrdil to sám Tolkien v dopise z roku 1963.

,,Musely existovat i skřetí ženy. Ale v příbězích, které se na skřety zaměřují jako na vojáky armád ve službách zlých pánů, bychom se přirozeně o jejich životech mnoho nedozvěděli. Moc se toho nevědělo.“

Tvůrci celého seriálu jsou Patrick McKay a John D. Payne, oba například pracovali na sci-fi snímku Star-Trek: Do neznáma z roku 2016. V seriálu se tak objeví celá řada herců, například Owain Arthur, Tom Budge, Ismael Cruz Cordova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers a Daniel Weyman.

Premiéra je stanovená na 2. 9. 2022.