Pozor! Následující článek obsahuje spoilery k poslední řadě Hry o trůny!

Na začátku léta k nám dorazila poměrně dost překvapující zpráva, ze které někteří vyskočili z křesla radostí, další zas protočili oči v sloup a jiní se zas začali válet na zemi smíchy. Na finále legendární Hry o trůny naváže nový seriál s pracovním názvem Snow, který se zaměří na postavu Jona Snowa, právoplatného dědice Železného trůnu (což v původním seriálu v podstatě nic neznamenalo), který se se svým zlovlkem Duchem vrátil na ledový sever za Zeď.

Následně také vyšlo najevo, že to celé byl patrně nápad Jonova představitele Kita Haringtona, který si už údajně pro celý projekt vyhlídl jak showrunnery, tak i scenáristy. Jelikož je ale celý seriál v počátečních fázích výroby, podrobné informace zatím nejsou k dispozici, ale jisté zprávy jsme se přece jenom dočkali. 

Pokud čekáte, že Snow bude dalším dlouhým a super rozvinutým dobrodružstvím, kterým byla i původní Hra o trůny, tak pro vás máme (ne)milou novinu. Podle dostupných zdrojů se zdá, že Snow by měl být pouze limitovanou sérií, tudíž s žádným epickým příběhem, jenž se bude táhnout několik sezón, bychom počítat neměli.

Jak už název napovídá, limitovanými sériemi jsou seriály, které mají od začátku plánovaný počet epizod a nejedou „donekonečna“. Podobně jsou na tom i minisérie, ovšem ty jsou většinou kratší (kolem 6-8 epizod), limitované série mohou mít až 12 dílů. Informace přišla od serveru Metro, který odhalil, že televizní producent Daniel West pracuje s Kitem Haringtonem na limitované sérii od HBO. A i když nebylo potvrzeno, že se skutečně jedná o Snowa, je to ve výsledku poměrně dost pravděpodobné. 

Necháme se proto překvapit, co z toho nakonec vyleze. Na seriálu každopádně pracuje i sám G. R. R. Martin, který se už v létě s Haringtonem a jeho týmem konzultantů sešel v Santa Fe, aby budoucnost připravovaného spin-offu prodiskutovali.

Pokud by měl Snow navázat na události finále Hry o trůny, tak bychom se patrně měli těšit na Jonova dobrodružství za Zdí na nehostinném ledovém severu. Jelikož je celý projekt ještě v plenkách, pravděpodobně se ho dočkáme až za několik let.