Už nějaký ten pátek víme, že Matt Reeves, režisér letošního Batmana s Robertem Pattinsonem v hlavní roli, plánuje své nové filmové univerzum s názvem ,,The Batverse" obohatit o řadu nejrůznějších seriálových spin-offů. Jeden z nich se zaměří na slavného padoucha Penguina, jehož opět ztvární Colin Farrell, druhý se zas mrkne do chodeb léčebny/vězení Arkhamu.

A právě druhý zmíněný seriál, který momentálně nese název Arkham Asylum, konečně našel nejen svého showrunnera, ale patrně i svého režiséra a výkonného producenta. Stát by se jím měl filmař Antonio Campos, který světu v roce 2020 představil svůj velice působivý thriller Ďábel s Tomem Hollandem v hlavní roli. 

Campos se taktéž může chlubit První cenou Cinéfondation z filmového festivalu v Cannes, kterou získal za krátké drama Kup teď! z roku 2005. Podílel se taktéž na tvorbě seriálů jako The Punisher, Hříšnice a Schodiště. Tudíž pokud by seriál dostal od Warner Bros. Discovery zelenou, což bude patrně záležet na výši rozpočtu a přijatém scénáři, tak by mohl být v opravdu dobrých rukou.

Zcela původně se plánovalo, že místo Arkhamu se dočkáme seriálu Gotham P.D., který by se zaměřil na gothamské policejní oddělení a vyšetřování nejrůznějších zločinů. O ten se měli postarat showrunneři Terence Winter a Joe Barton, nicméně oba od projektu odpadli poté, co měli se studiem kreativní neshody, navíc samotnou práci zkomplikovalo následné spojení WarnerMedia a Discovery.

Server Variety ale uvádí, že seriálu z policejního prostředí bychom se eventuálně měli dočkat také. 

O samotném příběhu zatím žádné informace nemáme, ale přirozeně můžeme počítat s tím, že bude vyprávět o vybraných duševně nemocných jedincích, kteří ve slavné komiksové léčebně přebývají. A kdo ví… možná se v něm objeví i někteří staří známí z letošního Batmana.

Matt Reeves bude samozřejmě na celý projekt dohlížet jako jeden z producentů. Zatím však není známo, kdy přesně bychom se seriálu mohli na HBO Max dočkat.