Koronavirová situace se už pomalu uklidňuje, knihkupectví jsou již otevřená a česká nakladatelství začínají opět pracovat naplno. Komiksový vydavatel CREW během této krize nevydával skoro vůbec a musel odsunout spoustu očekávaných titulů na další pololetí. V tuto chvíli však opět rozjíždějí proces vydávání a od června by měla začít vycházet spousta nových komiksů a sérií.

Jednou z nich je i neobvyklá komiksová série Usagi Yojimbo od amerického tvůrce Stana Sakaie, který nám mimo tuto sérii přinesl v roce 2014 komiksovou adaptaci japonské legendy 47 róninů. Usagi Yojimbo vznikl již v roce 1987. U nás se objevil až v roce 2007. Příběh se odehrává v Japonsku na počátku 17. století. Hlavním hrdinou je samuraj bez pána Miyamatu Usagi. Zajímavostí na tomto komiksu je, že všechny postavy jsou antropomorfní zvířata a hlavní hrdina je králík.

Na začátku června/júna můžeme očekávat 33. díl s podtitulem Skyrtí. Usagiho a jeho přítele inspektora Ishidu čeká další vyšetřování. V centru všeho dění stojí tentokrát cizokrajný artefakt nedozírné ceny, který má velkou moc. Může způsobit mnoho problémů a ohrozit vládu šógunátu. Tato odvážná dvojice se bude snažit vyřešit záhadu mocného artefaktu a nastolit opět pořádek. Budou však muset přijmout pomoc z nečekaných stran, aby se dostali k zásadním informacím.

Usagi Yojimbo 33: Skrytí by měl spatřit světlo světa 2. června/júna tohoto roku a k zakoupení bude na eshopu nakladatelství CREW. Pokud jste s touto komiksovou sérií nikdy nepřišli do styku, ale zaujala vás, tak nezoufejte. Skrytí je souborné vydání celistvého příběhu, takže je vhodný i pro nováčky. Nejlepší však bude, když začnete tuto sérii číst od začátku.