Letošní marvelovka Shang-Chi a legenda o deseti prstenech zaznamenala komerční úspěch. Jednu dobu to byl i nejúspěšnější MCU snímek, co tento rok vyšel do kin, ovšem toto prvenství mu pár dní po premiéře vyfoukl třetí díl Spider-Mana, jenž už celosvětově vydělal přes 600 milionů dolarů. I tak jsou ale Disney s Marvelem se superhrdinským kung-fu filmem spokojení, přičemž pokračování už dostalo zelenou. To si opět vezme na starost Destin Daniel Cretton, který momentálně pracuje na scénáři. Režisér však odhalil, že by pro příští díl chtěl do svých sítí lapit hereckou legendu asijských kung-fu filmů. A tou je samozřejmě Jackie Chan. 

V rozhovoru pro CinemaBlend Cretton sdělil, že natočit film, ve kterém by Chan působil, je jeho dlouholetým snem. Známý herec, který se proslavil jak v USA, tak i v rodném Hong Kongu, působil v celé řadě akčních a dobrodružných snímků. Mezi ty nejznámější patří například Police Story, Legenda o opilém Mistrovi, Křižovatka smrti a mnohé další. Režisér by tak do MCU přivítal další hereckou legendu, která se proslavila v nějakém asijském akčním filmu. V prvním díle se totiž objevila herečka Michelle Yeoh, kterou západní fanoušci budou znát především z vynikajícího snímku Tygr a Drak z roku 2000. Hlavního padoucha zas ztvárnil Tony Leung Chiu-wai, který zazářil nejenom ve zběsilém a nadupaném hongkongském akčňáku Hard Boiled od Johna Woo, ale také v krásně artovém dobrodružném snímku Hrdina z roku 2002. 

Samozřejmě ale není žádná záruka, že se Jackie Chan v připravovaném pokračování objeví. Nutno ovšem dodat, že Jackie Chan se netají svým obdivem k čínskému režimu, přičemž ještě letos vyjádřil přání připojit se k tamní komunistické straně. Čína nemá Shang-Chiho zrovna v lásce především kvůli hlavnímu představiteli Simu Liuovi, jehož rodina z Číny utekla za lepším životem. Simu Liu se taktéž v minulosti několikrát vyjádřil proti čínskému režimu. Otázkou tudíž je, zda by spolu při případné spolupráci herci vycházeli. Jste fanoušky Jackieho Chana?