Už za dva týdny vstoupí do kin velkolepá DC podívaná o Flashovi, ve které se role bleskurychlého hrdiny zhostil již dobrotu sekající Ezra Miller. Flash však bude v mnoha ohledech snímkem významným, protože s ním přijde jeden velký restart, který vyšlape cestičku pro DCU Jamese Gunna a Petera Safrana. Zároveň se ale také bude jednat o film, který v podstatě rozhodne o osudu Ezry Millera v DC.

Jak je ostatně známo, během roku 2022 dělal Miller všemožné skopičiny a bizarnosti, o kterých by jednoho dne měl jednoznačně také vzniknout nějaký film. Když ale začal čelit soudu za vloupání se do cizího domu a krádež, pro studio Warner Bros. Discovery to už byla poslední kapka. Jednu dobu tak reálně hrozilo, že studio kvůli herci zcela zruší premiéru a hodí film do koše, do něhož minulý rok hodilo také neuvedenou Batgirl. Požadovalo proto, aby se herec veřejně omluvil a podstoupil léčbu. Přesně to Miller nakonec udělal, čímž zajistil Flashovi jistou premiéru.

Režisér Andy Muschietti, který Flashe natočil, však Millera nesmírně chválil. A pokud by mělo vzniknout pokračování, určitě by ho chtěl přivést do role zpátky. 

Muschietti uvedl, že Flashe by nedokázal nikdo zahrát lépe, přičemž pokud by druhý díl skutečně dostal někdy zelenou, zcela jednoznačně by rád viděl na palubě Millera.

S tehdy problematickým hercem, který si u nás na Nerdfixu za své epické příhody vysloužil přezdívky jako ,,Zhouba Havaje, Houba z Havaje a Nás pán a spasitel“, je to ale v tomto ohledu zapeklité. Minulý rok se předpokládalo, že i když Miller vyhověl požadavkům Warnerů a zklidnil se, po premiéře Flashe o roli přijde. Ještě v roce 2022 se ale začaly šířit zvěsti o tom, že někteří představitelé Warner Bros. Discovery vyjádřili přání herce v DC nechat. O hercově budoucnosti před několika měsíci mluvil i výše zmíněný Peter Safran, který mimo jiné prohlásil následující:

,,Až přijde ten správný čas, až bude mít pocit, že je připraven promluvit si, všichni společně zjistíme, jaká by mohla být nejlepší cesta kupředu. Ale nyní se plně soustředí na to, aby se uzdravil. Z našich rozhovorů z posledních měsíců mám každopádně pocit, že dělá obrovské pokroky.“

Podle prvních reakcí na snímek, které mimochodem hovoří o jednom z nejlepších superhrdinských filmů všech dob, se také zdá, že konec filmu není úplně jednoznačný a nechává si pootevřené vrátka pro případné pokračování.

Jenže opět si musíme připomenout, že po Flashovi přijde velký restart, se kterými přivítá filmové DC na palubu zcela jinou skvadru herců. Už jen kvůli tomu by bylo divné, kdyby Miller v roli Flashe dále pokračoval, obzvlášť také vzhledem k tomu, že i přestože se herec snaží napravit, příliš dobré jméno svými činy Warnerům neudělal. Tudíž by bylo vcelku logické, kdyby se ho už studio chtělo zbavit.

Už z minulých zpráv ale víme, že o všem se bude rozhodovat až po samotné premiéře. Určitou roli zde budou hrát samozřejmě také tržby. Pokud by se z Flashe stal pro Warnery mega hit, který by v žebříčku letošního box officu rychle vystřelil na první místa, šance na Millerovo přetrvání v roli by se určitě zvýšily.

Pokud by se Flash měl opravdu dočkat pokračování, možná by se tak pro něj mohlo najít místo v univerzu DC Elseworlds, do něhož spadají komiksové filmy, které nebudou zapadat do chystaného DCU. Flash má ale zatím naprosto fantastické první reakce, přičemž i sám James Gunn ho vychvaloval do nebes.

My se o jeho kvalitách budeme moci přesvědčit již brzo, přesněji 15. 6. 2023.