Minulý rok se studio Warner Bros. rozhodlo pro rozporuplně přijímanou strategii, které se říkalo „Projekt Popcorn“. V rámci ní tak studio začalo své velké snímky pro onen rok vydávat souběžně jak v kinech, tak i na HBO Max. A i přestože tento krok ocenili mnozí diváci, kteří museli být kvůli pandemii koronaviru zalezlí doma a nemohli jít do kina, zároveň se na tuto strategii snesla velká vlna kritiky z řad významných filmařů. Mezi ně patřil i režisér Christopher Nolan, který následně přerušil s Warner Bros. svou dlouholetou spolupráci, přičemž nyní natáčí pod dohledem studia Universal. Pro rok 2022 se Warner Bros. následně rozhodlo pro další změnu. Jejich filmy už nebudou vycházet souběžně v kinech a na výše zmíněné streamovací platformě. Místo toho nejdřív zamíří do kin, přičemž po 45 dnech se pak objeví na HBO Max. To se například týkalo nového Batmana od Matta Reevese.

Ale jak už nějakou dobu víme, David Zaslav, generální ředitel Warner Bros. Discovery, dělá ve společnosti velké změny. 

A ty se také týkají HBO Max. Server Deadline informoval o tom, že filmy od studia už nebudou na streamovací platformu přicházet po 45 dnech. Místo toho bude společnost používat klasický přístup případ od případu k určení, kdy budou filmy uvedené v kinech k dispozici pro streamování. Zaslav toto rozhodnutí nazývá „strategickým posunem“, jenž souvisí s jeho vizí zaměřit se na tvorbu velkých filmů, které budou určeny především pro kina. Tato změna už například ovlivnila nedávno vydaný snímek Elvis, který se zaměřil na stejnojmenného krále Rock ´n´ Rollu. Ten se měl zcela původně na HBO Max objevit už někdy v této době, ale v rámci výše zmíněných změn si na něj budou muset předplatitelé počkat o něco déle.

Z HBO Max už také zcela neohlášeně zmizelo několik filmů, například Moonshot, Superintelligence a Čarodějnice. A mnozí jsou samozřejmě stále ještě otřesení z nedávného zrušení premiéry snímku Batgirl, který zamířil do trezoru, z něhož se už pravděpodobně nikdy nedostane. Kromě plánovaného restartu filmového DC univerza se v budoucnu patrně dočkáme více změn. Ale na to si zatím budeme muset počkat.