DC má Ezru Millera, Marvel zas Jonathana Majorse. Slavný herec, který v MCU ztvárňuje arci-záporáka Kanga Dobyvatele, nevykročil do roku 2023 nejšťastněji. Ke konci března/marca byl Majors zatčen policií za údajné napadení své partnerky, která následně skončila v nemocnici.

Včerejšího dne tak s hercem konečně začalo soudní řízení, kterého se Majors zúčastnil virtuálně přes Zoom. Během slyšení bylo konstatováno, že Majors byl obviněn z napadení třetího stupně, přičemž pokud bude shledán vinným, hrozí mu natvrdo jednoletý trest ve vězení. Ve hře je ale také ,,pouze“ tříletá podmínka. Soudní řízení tak bude pokračovat za měsíc, přesněji 13. 6. 2023.

Priya Chaudhry, která Majorse obhajuje, v novém prohlášení zmínila, že již byly předloženy nevyvratitelné důkazy Majorsovy neviny. Celý případ proti herci také popsala jako „hon na čarodějnice“ a výsledek „rasové zaujatosti“, taktéž jí přijde absurdní, že soud pokračuje navzdory tomu, že dodali potřebné důkazy, které měly Majorsovo jméno očistit. V rámci toho například považuje tvrzení napadené ženy za lživá a nekonzistentní. Podle všeho by měla mít ještě další důkazy hercovy neviny, ale ty si patrně nechá až na další soudní řízení. 

Mezi ony předložené důkazy patří například jakási nahrávka z bezpečnostní kamery a výměna SMS zpráv, ve kterých Majorsova partnerka údajně přiznala, že herce napadla ona. I kdyby ale bylo Majorsovo jméno příští měsíc očištěno, s hercovou reputací to i tak jde stále více a více od desíti k pěti.

S hvězdou z MCU a snímku Creed 3 totiž začaly zpřetrhávat vazby různé společnosti a filmové produkce. Majors už například není tváří reklamní kampaně americké armády „Be All You Can Be“, stejně tak již nebude reprezentovat značku Valentino na letošním Met Gala. Odkopla ho také filmová adaptace knihy The Man in My Basement, zapomenout může i na na ztvárnění zpěváka Otise Reddinga.

Obzvlášť velkým malérem je ale fakt, že Majorse opustila talentová agentura Entertainment 360, která ho v manažerské pozici zastupovala, což může velice vážně ohrozit jeho hollywoodskou kariéru.

Nyní bude muset na případný verdikt soudu čekat další měsíc, což celé věci rozhodně nedopomáhá, protože může přijít o další vazby z filmového světa. 

Hercovu reputaci kazí také nejrůznější historky od lidí, kteří s Majorsem pracovali. V mnohých případech totiž herce popisovali jako nesmírně agresivního cholerika, který neumí držet nervy na uzdě.

Do těžké pozice se tím samozřejmě dostává i Marvel, protože Majors a jeho Kang se měl stát jedním z primárních hráčů v chystané epické podívané Avengers: The Kang Dynasty. A jelikož Marvel se momentálně nachází v těžkých dobách, v níž si nemůže dovolit dělat přešlapy, rozhodně mu celou situaci s hercem nezávidíme.

Určití fanoušci se už ale dožadují toho, aby byl Majors z role Kanga vyhozen. Někteří z nich dokonce chtějí, aby ho v roli nahradil Chukwudi Iwuji, představitel padoucha High Evolutionary z nedávno vydaných Strážců Galaxie 3. Zatím se ale nezdá, že by Marvel plánoval dát hercovi sbohem.

Vše bude každopádně záležet na tom, jak vlastně dopadne chystané soudní řízení. Na lepší časy se ale Majorsovi momentálně rozhodně neblýská.