O přípravě seriálu Rod draka (House of the Dragon) jsme se oficiálně dozvěděli minulý rok. Od té doby jsme zde pokrývali veškeré dostupné informace, od postav až po herecké obsazení. Konečně však máme první video. To nám prozradí o výsledném seriálu více než fotografie a popisky postav.

Seriál je spin-offem hitu stanice HBO Hry o trůny (Game of Thrones). Přímo vychází z knihy Oheň a krev, G. R. R. Martina. Děj seriálu započne přibližně 200 let před událostmi Hry o trůny. Jak můžeme odhadnout podle jména, seriál se bude zabývat rodem Targaryenů, který proslul tím, že dobyl Západozemí pomocí draků a tím, že některé jeho postavy nebyly morálně nejdokonalejší. V době, kdy se bude odehrávat seriál, probíhá targaryenská občanská válka, která se přezdívá Tanec draků.

Na režisérskou stoličku usedne Miguel Sapochnik, který má na svědomí, kromě Hry o trůny: Dr. House, Banshee, Hranici nemožného nebo epizodu Temného příběhu. Scénář po boku Sapochnika napíše Ryan J. Condal, který je tvůrcem seriálu Colony a scénáristou filmu Rampage Ničitelé, kde hrál „The Rock“. V hlavních rolích se v první sérii objeví Emma D’Arcy jako princezna Rhaenyra Targaryen, Matt Smith (Pán času) jako korunní princ Daemon Targaryen, Steve Toussaint jako Lord Corlys Velaryon, Olivia Cooke jako Alicent Hightower a Rhys Ifans jako její otec Otto Hightower.

Teaser toho zatím příliš nepředvedl. Za mě nejvíce vyčnívala Rhaenyra spolu se svým strýcem Daemonem. Z jejich perspektivy budeme dění pravděpodobně sledovat nejvíce. Dědic trůnu je někdo, s kým se musí za každých okolností počítat. Velký prostor si pro sebe ukradl taktéž Corlys Velaryon, jenž předvedl velkolepý příchod na scénu. I on sehrál ve světě obrovskou roli. Je vlastníkem největší flotily, která brázdila Západozemí.

Seriálu se dočkáme v roce 2022 na streamovacích platformách HBO a HBO Max. Ta by měla touto dobou již dorazit i k nám.