Již jsme tady měli jedno větší oznámení herců do tohoto připravovaného seriálu. Mezi nimi vyčnívá Matt Smith jako korunní princ Daemon Targaryen. Ten bude spolu s ostatními vržen do krvavé občanské války, přezdívané Tanec Draků. Tento konflikt se odehrával zhruba 150 let před událostmi známého seriálu. Pokud chcete vědět víc, podívejte se na náš předchozí článek.

Přečtěte si také: Jon Snow ze Hry o trůny svůj seriálový spin-off zřejmě nakonec nedostane

EVE BEST JAKO RHAENYS VELARYON

Eve Best si zahrála v seriálu Winx Saga: Osud nebo v oceňovaném snímku Králova řeč. Princezna Rhaenys Velaryon je sestřenicí krále Viseryse. Měla být zvažována jako nástupnice na trůn, ale byla přeskočena, protože je žena. Jedná se o další dračí jezdkyni. Je chytrá, pyšná a nebojácná. Nosila brnění z oceli a mědi, které odráželo slunce.

RHYS IFANS JAKO OTTO HIGHTOWER

Waleský Rhys Ifans je trochu kontroverzním člověkem. Nejvíce negativní pozornosti získal, když údajně vyjádřil podporu waleské nacionalistické straně nebo (doufejme) ve vtipu podpořil pedofilii. Zahrál si ve filmu Amazing Spider-Man nebo seriálu Berlínská mise.

Postava, kterou bude hrát, Otto Hightower, sloužil jako pobočník třem králům včetně Viseryse. Byl rytířem rodu Hightowerů a byl druhý v řetězci velení královské gardy. Považoval se za člověka s dobrým vzděláním a možná proto byl panovačný, na druhou stranu však metodický muž. Jeho dcera Alicent se stala druhou manželkou krále Viseryse.

SONOYA MIZUNO JAKO MYSARIA

Tuto herečku můžete znát z filmů Šíleně bohatí Asiati nebo Ex Machina. Bude hrát otrokyni, která se časem stala důvěrnicí prince Daemona, dědice trůnu. Později to dopracovala až na neoficiální paní špehů.

STEVE TOUSSAINT JAKO CORLYS VELARYON

Steve Toussaint si zahrál ve filmovém zpracování Princ z Persie: Písky času nebo seriálu Sekerka, jenž vypráví o nelehkém údělu londýnských imigrantů. Lord Corlys Velaryon je manželem Rhaenys Velaryon. Jeho rod je taktéž nositelem valyrijské krve. Přezdívalo se mu Mořský Had, protože se ve věku 37 let stal největším mořeplavcem. Zbudoval největší námořní flotilu, kterou Sedm království kdy poznalo. Jednalo se o brilantního stratéga a hrdého válečníka. Jeho vzhled nebyl popsán v žádné vydané publikaci. Neznáme ani totožnost jeho matky, ani totožnost jeho babičky z otcovy strany. Obě jeho děti však měly klasické valyrijské rysy s fialovýma očima a stříbřitými vlasy.  

House of the Dragons by mělo spatřit světlo světa v roce 2022. HBO však připravuje další dva projekty ze světa Hry o Trůny. Jedním je zatím nepojmenovaný animovaný seriál a druhým adaptace knihy Rytíř Sedmi království.