Žádné překvapení se nekoná. Už před několika měsíci analytici předpovídali, že DC novinka Blue Beetle, která minulý týden vešla do kin, bude mít nesmírně slabé tržby. Alespoň tedy na superhrdinský snímek, se kterými to v poslední době jde po komerční stránce z kopce. V rámci domácího box officu utržil Blue Beetle 25,4 milionů dolarů. Tím se mu sice podařilo po měsíci sešoupnout miliardovou Barbie z prvního místa, nicméně opravdu pouze o fous, ale i tak žádný důvod k oslavám není.

Jedná se o druhý nejhorší start v historii DCEU (byť Blue Beetle by měl už z části spadat do DCU), horší už byla jenom Wonder Woman 1984 (2020), která po svém prvním víkendu utržila jen 16,7 milionů, zde ale musíme přihlédnout k tomu, že snímek v té době souběžně premiéroval i na HBO Max. Celosvětově má zatím DC novinka na kontě 43,4 milionů, přičemž rozpočet činil asi něco přes 100 mega. Jistě, na superhrdinský film dnešní doby to není žádný extrémně drahý titul, ale i tak je onen výsledek bídný. Něco totiž stojí i marketing a uvedení do kin, tudíž Blue Beetle by měl se svými tržbami ideálně přesáhnout hranici 300 milionů, aby se vůbec zaplatil.

Uvidíme, co přinesou následující týdny, ale pokud bude zájem o snímek v kinech rychle klesat, k letošnímu Flashovi a Shazamovi se bude moci přidat další zoufalec. Níže se můžete ještě podívat na naši recenzi. 

Na druhé místo spadla naopak veleúspěšná Barbie, která po víkendu utržila 21,5 milionů dolarů. Snímek už je ve světových kinech měsíc, ovšem divácký zájem klesá jen pozvolna. Celkově má růžová komedie s Margot Robbie a Ryanem Goslingem na kontě už 1,27 miliardy dolarů. Tím už je jenom krůček od toho, aby se probila do TOP 20 komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob. Pokud se jí bude v kinech i nadále dařit, brzy by také mohla překonat letošního šampiona tržeb, kterým je animák Super Mario Bros. ve filmu. Barbie je tak skutečně na nejlepší cestě stát se komerčně nejúspěšnějším filmem letoška.

Na třetí místo spadl Oppenheimer, který si v kinech také vede stále velice slušně. Po minulém víkendu utržil 10,6 milionů, ovšem působivější jsou tržby celosvětové. Ty už totiž činí parádních 717 milionů, čímž už snímek o tvorbě atomové bomby překonal Nolanův Interstellar (715 milionů). Na historický a mládeži nepřístupný film je to každopádně naprosto skvělý výsledek. Pokud by se navíc Oppenheimerovi podařilo komerčně překonat i Počátek (870 milion), stal by se třetím komerčně nejúspěšnějším filmem Christophera Nolana. První dva jsou samozřejmě miliardoví Batmani (Temný rytíř a Temný rytíř povstal).

Na čtvrté místo spadl animák Želvy Ninja: Mutantí chaos. Ten po víkendu utržil pro domácí box office 8,4 milionů, celosvětově pak 118,4 mega. Není to vyloženě žádná hrůza, ale na nějaké radovánky to také není. Rozpočet snímku činil 70 milionů, tudíž Paramount by potřeboval, aby film v kinech utržil přece jenom o něco více. Obzvlášť i v vhledem k faktu, že chystá pokračování a seriál.

A na pátém místě máme novinku Vocasy na tripu, komedii o pěkně sprostých psech, která premiérovala minulý týden. Ta po svém zahajovacím víkendu utržila v rámci domácího box officu 8,3 milionů dolarů, celosvětově zas má na kontě 10,2 mega. Na rozpočet 46 milionů se i tak jedná o poměrně slabý start, ale ještě uvidíme, jak si snímek povede v následujících týdnech. 

A na co do kina tento týden? Pokud jste fanoušci Liama Neesona a stále vás neomrzelo sledovat ho nakopávat padoušské zadky v různých akčních thrillerech, mohli byste dát šanci snímku Jízda smrti.

Příběh se zaměří na muže jménem Matt Truner (Neeson), manažera z Wall Street, na kterého čeká ten nejhorší den v jeho životě. Během jízdy v autě, ve kterém se nacházejí i jeho dvě děti, mu zavolá neznámý muž, jenž ho informuje o tom, že pod sedadlem má bombu. A pokud nebude plnit rozkazy, které mu tajemný útočník zadá, nechá ji odpálit.

Film bude v našich kinech premiérovat ve čtvrtek, tedy 24. 8. 2023. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.