Velkolepý akčňák Godzilla vs. Kong od studia Warner Bros. patří mezi nejúspěšnější filmy minulého roku. Jakby také ne, jelikož snímek vydělal 468 milionů dolarů, stal se tak osmým nejvýdělečnějším filmem roku 2021, přičemž překonal další trháky jako Dunu a Black Widow. Onen výsledek je o to působivější také z toho důvodu, že film premiéroval souběžně jak v kinech, tak i na HBO Max. Tudíž bychom se hodně divili, kdyby pokračování nedostalo zelenou. Sequel je tak skutečně na cestě, produkce má navíc začít ještě letos. A to opět v Austrálii, kde se natáčel jak díl první, tak i snímek Kong: Ostrov lebek z roku 2017. 

O samotném ději však zatím nic nevíme. Stejně tak není jasné, kdo přesně by se druhého dílu ujal. Je ale už potvrzené, že druhý díl přímo naváže na události předešlého filmu. Adam Wingard, režisér prvního dílu, však už v minulosti řekl, že by si druhý díl rád natočil také, přičemž tentokrát by se děj více zaměřil na zemské jádro. Jeho účast na druhém díle však zatím potvrzená není. Mimo jiné má také produkce druhého dílu tamějšímu australskému průmyslu přinést zhruba 60 milionů dolarů, plus má i vytvořit i přes 500 pracovních míst. 

Film Godzilla vs. Kong se obecně dočkal převážně pozitivních ohlasů. A to jak od diváků, tak i od kritiků. Pokud věci půjdou dobře, druhého dílu bychom se tak mohli dočkat někdy v průběhu roku 2023, případně 2024. To vše ukáže čas. V budoucnu se také můžeme těšit na zbrusu nový seriál o Godzille, který si vezme pod palec Appple TV+. Franšíza MonsterVerse se tak bude rozšiřovat i nadále.

Líbila se vám nabušená bitva mezi dvěma slavnými filmovými titány?