Minulý týden se produkce třetí řady seriálového Zaklínače od Netflixu musela potýkat s nečekaným a nepříjemným problémem. Henry Cavill, představitel bělovlasého Geralta z Rivie, měl pozitivní test na koronavirus, tudíž se celé natáčení muselo pozastavit. To ovšem vyvolalo určité obavy z toho, že třetí řada by se mohla opozdit, ale k ničemu takovému patrně nakonec nedojde. Web Redanian Intelligence nedávno oznámil, že produkce se opět rozjela, přičemž se pokračuje v tvorbě jedné z nejzásadnějších a nejdůležitějších sekvencí knižní ságy. Zdá se ale, že Henry Cavill zpátky na place ještě není, nicméně jelikož se natáčení opět rozjelo, tvůrci mohou evidentně natočit spoustu scén bez něj.

Podle dostupných informací se tak na plac vrátily herečky Mecia Simson (Francesca Findabair), Cassie Clare (Philippa Eilhart) a Harvey Quinn, která hraje jakousi neznámou čarodějku. Momentálně se natáčí slavná část z knihy Čas opovržení, kterou je samozřejmě sekvence na ostrově Thanedd. Znalci knih tak vědí, že na Thaneddu se sejde hned několik důležitých postav. Kromě naší hrdinské trojky Geralt, Ciri a Yennefer se například dočkáme celé řady čarodějek, Vilgefortze a Dijkstry. Ale co všechno se tam stane vám zde samozřejmě spoilerovat nebudeme, nicméně vězte, že je to velké. Tak uvidíme, zda se třetí řadě seriálu podaří celou událost kvalitně zadaptovat. 

Samotná produkce by měla trvat ještě něco přes měsíc, končit by se mělo někdy v průběhu září. Produkce tak probíhá v Itálii, Chorvatsku, Slovinsku a na Sahaře. Pokud se věci ještě nějak zásadně nezkomplikují, premiéry třetí řady bychom se měli dočkat někdy na začátku roku 2023.