Španělský Papírový dům (v originále La casa de papel) je jedna z nejúspěšnějších mezinárodních sérií Netflixu, i přesto ale letos v prosinci doputuje ke svému konci. Álvaro Morte, jenž v tomto dramatickém seriálu hraje legendárního profesora, během fanouškovské akce TUDUM uvedl na scénu exkluzivní ochutnávku z očekávaného pokračování páté série, jež zanedlouho dorazí k divákům. 

První část závěrečné řady přinesla na televizní obrazovky spoustu akce, emocí a nečekaných zvratů, stejně tak jako smrt jedné z klíčových postav skupiny lupičů v ikonických červených kombinézách uvězněných v útrobách Španělské národní banky. Profesor (Morte) je opět pryč a zbylým členům výpravy tak nezbývá, než uspořádat referendum o tom, jak naloží s několika tunami roztaveného zlata, které má zajistit bezstarostný život nejen jim samotným, ale také několika dalším generacím jejich potomků.

Policie už je možná na místě, odkud se má zlato z banky vytratit, tedy u retenční nádrže představující pomyslnou špičku ledovce dokonale promyšleného plánu. Přestože se velení dočasně ujímá Lisbon (Itziar Ituño), někteří členové skupiny mají problém uznat autoritu jiného hlasu, než který k nim přichází skrze reproduktor vysílačky. Poslední přeživší, mezi něž patří Río (Miguel Herrán), Denver (Jaime Lorente), Stockholm (Esther Acebo) nebo Helsinki (Darko Peric), se tak musejí rozhodnout, čemu jsou ochotni ještě věřit a kudy budou směřovat jejich finální kroky.

Velké finále ikonického projektu Netflixu, za nímž stojí španělský tvůrce Álex Pina, proběhne již v pondělí 3. prosince 2021, kdy se zbývající pětice dílů páté série Papírového domu objeví na kartě této oblíbené streamovací platformy. Blíží se konec největší loupeže v dějinách Španělska a to, co začalo jako zločinecká recese bez obětí, se náhle mění v nekompromisní válku.