Prosinec se nám rychle blíží. To znamená, že Netflix nám konečně představil plnohodnotný oficiální trailer na druhou sérii seriálu o bělovlasém zabijákovi monster. A nabídne nám toho opravdu mnohé. V první řadě v něm znalci knih určitě poznají zadaptované pasáže z povídky Zrnko pravdy, ve kterém se Geralt setká se zakletým Nivellenem. Celá povídka je v podstatě takovou variací na klasickou pohádku Panna a netvor. A jak to tak vypadá, dočkáme se ve druhé sérii i boje s bruxou, kterým celá povídka končí. Dále nám trailer dá pořádný náhled na postavu Rience, nebezpečného mága, který v původních knižních předlohách zastával pozici vedlejšího navracejícího se antagonisty. Plus na konci traileru se také dočkáme znovushledání Geralta a Marigolda. Od druhé poloviny traileru taktéž začne hrát…ehm, řekněme pouze „zajímavá“ hudba, která je pro atmosféru celého zaklínačského světa rozhodně nezvyklá. 

Trailer ale taktéž neopomíjí zbylé dvě hlavní postavy, kterými jsou Ciri a Yennefer. Ciri čeká náročný výcvik na zaklínačském hradišti Kaer Morhen, se kterým jí pomůže nejen Geralt, ale i zbytek zaklínačů, co na hradišti momentálně přebývá. Dočkat bychom se tak měla i starouše Vesemira. U Yennefer se zase zdá, že padla do nilfgaardského zajetí, přičemž je pod dohledem čarodějky Fringilly Vigo. Z jedné scény je ale evidentní, že Ciri a Yennefer se v této sérii dozajista setkají. Navíc to vypadá, že nouze nebude ani scény s příšerami. Obzvlášť stojí za zmínku pasáž z druhé poloviny traileru, kde Geralt a Ciri bojují proti něčemu, co vypadá jako Lešij. Tak uvidíme, co s pro nás tvůrci připravili tentokrát. 

Z traileru je taktéž evidentní, že na rozdíl od knížek bude čaroděj Stregobor hrát v celém seriálu daleko větší roli. To samé platí i pro čaroděje Istredda, který se (podobně jako Stregobor) původně objevil pouze v jedné knižní povídce. Druhá série Zaklínače dorazí na Netflix 17. 12. 2021.