Na podzim roku 2022 se k nám dostala zpráva, ze které možná mnohým spadla brada na zem. Henry Cavill se rozhodl, že ukáže Netflixu prostředníček, v rámci čehož se vzdal role Geralta z Rivie v seriálové adaptaci Zaklínače. Streamovací gigant ale záhy oznámil, že už má za Cavilla náhradu.

Role milovaného Řezníka z Blavikenu se místo něj chopí australský herec Liam Hemsworth, mladší bratr Chrise Hemswortha (Thor), kterého mohou znát například fanoušci filmových adaptací Hunger Games. V kůži Geralta ho uvidíme v připravované čtvrté řadě, která se začne už velice brzy natáčet.

A možná jste si i vy už pokládali otázku, jak vlastně bude Hemsworth v roli bělovlasého lovce nestvůr vypadat. Inu, podle serveru Redanian Intelligence to vypadá, že odpověď nám Netflix dá už vcelku brzy. 

Server uvádí, že Hemsworth momentálně podstupuje kostýmní zkoušky před kamerou, přičemž Netflix údajně plánuje podělit se s námi o první fotku nebo video. Podle serveru by k tomu mělo dojít relativně brzy, údajně tak do jednoho měsíce. Natáčení čtvrté řady by nakonec mělo začít až někdy kolem půlky dubna, trvat by mělo až do listopadu. Hemsworth kvůli roli také usilovně trénoval, díky čemuž nyní údajně vypadá pořádně namakaně, server taktéž hlásí, že jeho Geralt bude mít strniště.

I nadále by mělo být v plánu natočit čtvrtou řadu souběžně s pátou, která by už mohla být finálová. Otázkou je, kolik lidí se na seriál ještě bude dívat. Už třetí řada zaznamenala oproti předchozím sezónám výrazně slabší čísla, přičemž odchod Henryho Cavilla, jehož chválili i mnozí diváci, kteří seriálovou adaptaci nenávidí do morku kostí, tomu jistě ani trochu nepomůže. 

Počítat můžeme samozřejmě s návratem starých známých tváří jako Ciri (Freya Allan), Yennefer (Anya Chalotra) a Marigold (Joey Batey).

Čtvrtá řada zadaptuje události, ke kterým došlo v knižním díle Křest ohněm. Dočkat bychom se tak měli nejenom smrtícího lovce hlav Lea Bonharta (Sharlto Copley), ale i upíra Regise, jehož nakonec ztvární Laurence Fishburne. Pokud vše půjde dobře, čtvrtá řada by mohla premiérovat v létě roku 2025.