Ještě před premiérou nejnovější komiksové jízdy Deadpool & Wolverine, ve kterém se k hláškujícímu antihrdinovi přidal milovaný člen X-Menů, se předpokládalo, že snímek bude pro Marvel obrovitánským komerčním úspěchem. A dokázal to hned minulý pátek, kdy snímek vešel do amerických kin.

Za jediný den totiž film utržil pro domácí box office parádních 96 milionů dolarů. Jedná se tak o šestý nejlepší úvodní den v historii. A když k tomu připočteme ještě sobotu a neděli, tak film během svého zahajovacího víkendu celkově utržil úctyhodných 205 milionů dolarů. Snímek tak už lehounce (a pouze skrze domácí tržby) překonal svůj rozpočet, který činil 200 mega. Zároveň se jedná o vůbec nejlepší víkendový otvírák pro mládeži nepřístupný film v historii.

Když k tomu připočteme ještě mezinárodní tržby, tak celosvětově mají pánové Deadpool & Wolverine na kontě přes 438 milionů. V rámci historie kinematografie se tak jedná o dvanáctý nejlepší start.

Co si budeme povídat, tohle se Marvelu povedlo. Film už překonal svůj rozpočet a nebude mít vůbec žádný problém splatit náklady na propagační kampaň. Poté bude už jen vesele vydělávat. A kdo ví, je dost možné, že se film doškrabe i k miliardě. To uvidíme v následujících týdnech. Níže se ještě můžete podívat na naši recenzi. 

Na druhé místo spadla tornádová podívaná Twisters, která po svém druhém víkendu utržila pro domácí box office 35,3 milionu dolarů. Zájem tak klesl skoro o 57 %, nicméně vzhledem k tomu, že minulý týden šla do kin výše uvedená komiksová pecka, tak se to dalo vcelku čekat. Celosvětově má film utrženo 221,2 milionu, což sice nejsou špatná čísla, ale i tak musí film ještě trochu zabrat. Podle určitých zdrojů totiž rozpočet činil až 200 mega, takže stále ještě není úplně jisté, zda bude film pro Warnery úspěšný.

Na třetí místo spadl animák Já, padouch 4, který po svém čtvrtém víkendu utržil pro domácí box office 14,2 milionu dolarů. Celosvětově to dělá 677,7 mega. Z animovaného filmu se stala hezká trvalka, o kterou je v kinech i skoro po měsíci pořád relativně velký zájem. Pokud přetrvá, je vcelku možné, že film to nakonec dotáhne až k miliardové hranici. Studio Illumination může být jednoznačně spokojené.

Ještě spokojenější můžou být Pixar a Disney, protože na čtvrtém místě máme animák V hlavě 2, který pro svém sedmém víkendu utržil pro domácí box office 8,3 milionu dolarů. Již nejvýdělečnější animovaný film historie tak už má celosvětově na kontě 1,5 miliardy dolarů, čímž například překonal dva roky starý hit Top Gun: Maverick (1,49 miliardy). O film je v kinech pořád velký zájem, jednoznačně se tak dostane do TOP 10 komerčně nejúspěšnějších filmových titulů historie.

A na pátém místě máme krimi horor Longlegs, který po svém třetím víkendu utržil pro domácí box office 6,7 milionu dolarů. Celosvětově má hrůzný film s Nicolasem Cagem na kontě skoro 67 milionů, což je na rozpočet, jenž neměl přesáhnout 10 mega, parádní číslo. Jsme zvědaví, na jakém čísle se nakonec tržby zastaví. Pro studio Neon se ale každopádně jedná o parádní úspěch. 

A na co do kina tento týden? Pokud stále ještě patříte mezi fanoušky rozporuplně přijímaného M. Night Shyamalana, tak si nenechte ujít jeho nejnovější snímek jménem Past, v němž v hlavní roli uvidíme Joshe Hartnetta. Ten si zahraje obávaného sériového vraha, který vezme svou drahou dceru na koncert její oblíbené zpěvačky. Následně ale zjistí, že policie zde na něho nachystala past.

Film se v našich kinech objeví ve čtvrtek, tedy 1. 8. 2024. Níže se můžete podívat na trailer.