Nový krimi horor Longlegs od nezávislé společnosti Neon měl skvělou propagační kampaň, skrze kterou nás strašil řadou náležitě znepokojivých trailerů a klipů. Všechny upoutávky byly opravdu působivé, zároveň také přislibovaly pořádně děsivý zážitek, ze kterého přebíhá mráz po zádech. Snímek už je v amerických kinech od minulého týdne, nicméně o české premiéře jsme dlouho neměli žádné informace. Skvělou zprávou ale je, že titul skutečně nakonec dorazí i do našich luhů a hájů.

Český distributorem je Continental. film, který u nás snímek uvede 22. 8. 2024. Pokud se tudíž řadíte mezi fanoušky hororu, tohle byste si určitě neměli nechat ujít. Nejenže má snímek pozitivní reakce od kritiků, ale také si vede skvěle s tržbami. Na kontě už má skoro 40 milionů dolarů celosvětově, přičemž rozpočet byl podle všeho menší než 10 mega. 

Děj filmu bude vyprávět o začínající FBI agentce Lee Harker (Maika Monroe), které padne k nohám nedořešený a okultní případ hrůzostrašného sériového vraha (Nicolas Cage). Agentka ale následně zjistí, že případ je napojen i na její osobní život. Harker se proto pouští do závodu s časem, při němž bude muset vraha dopadnout dřív, než zabije další nevinnou rodinu.

O scénář a režii se postaral Oz Perkins, který má za sebou hrůzné tituly jako The Blackcoat's Daughter (2015), I Am the Pretty Thing That Lives in the House (2016) a Mařenka a Jeníček v lese hrůzy (2020).

Dále se ve filmu objeví herci jako Alicia Witt, Blair Underwood, Lisa Chandler, Erin Boyes, Dakota Daulby, Vanessa Walsh a Charles Jarman.