V nadcházejícím pokračování Avatara se Kate Winslet opět setkává s Jamesem Cameronem, a to vůbec poprvé od potopení filmového Titanicu v roce 1997. Vazby na vodní hladinu však v případě tohoto spojení evidentně nikdy nemohou být zcela zpřetrhány, i tentokrát totiž herečka tráví spoustu času ve vodě. 

Winslet je jedním z několika členů štábu druhého dílu Avatara, kteří se pro potřebu natáčení podvodních scén museli naučit potápět. Nyní se na oficiálním twitterovém účtu avatarské franšízy objevil nový obrázek ze zákulisí, který ukazuje Winslet uvnitř velké vodní nádrže

„Moje nejdelší zadržení dechu trvalo 7 minut a 14 sekund, šílenost,“ přiznává herečka. Ve snímku Avatar 2 se objeví jako Na’vi jménem Ronal, která je členkou klanu Metkayina na Pandoře. Tato skupina sídlí na měsíčních útesech pod vedením Tonowariho, kterého si ve filmu zahraje Cliff Curtis. Winslet se při natáčení sequelu Avatara poprvé setkává s technologií motion capture, kdy se její pohyb pouze snímá ve speciálním obleku, díky němuž se následně převádí do digitální podoby. 

Přečtěte si také: Natáčení druhého dílu Avatara úspěšně dokončeno, film míří do postprodukce

Není však zřejmé, proč za jejími zády vlaje dlouhý bílý závoj, který je součástí obleku. Znamená to, že členové klanu Metkayina mají křídla, díky nimž jsou oproti jiným klanům aerodynamičtější? To je jen jedna ze spekulací, která se teď ve fandomu druhého dílu Avatara objevuje. Odpověď však fanoušci pravděpodobně dostanou až v okamžiku, kdy tvůrci vypustí do světa sérii oficiálních záběrů z filmu.

Ty jsou zatím pečlivě střeženy, ale díky slovům Camerona už nyní víme, že za nimi budou stát průkopnické filmařské technologie. To ostatně dokazují i další snímky ze zákulisí, na kterých se i další herci – mezi nimi také Sigourney Weaver – nachází v podobných nádržích jako Winslet.