Až dorazíte příští pátek z práce/školy domů, už na vás bude na Netflixu čekat pokračování akčňáku Vyproštění, v němž se role schopného žoldáka Tylera Rakea opět zhostil Chris Hemsworth. Nedávno jsme se také dočkali nového klipu, na který se můžete podívat výše.

Jak už z předešlých trailerů víme, Rake se v druhém díle konečně vzpamatuje z událostí, ke kterým došlo v jedničce v Bangladéši, přičemž nyní je připraven vyrazit do další akce. Tentokrát dostane drsný žoldák za úkol zachránit rodinu gruzínského gangstera z vězení a dostat ji do bezpečí. A samozřejmě se to neobejde bez hromady ozbrojenců, kteří Rakeovi půjdou po krku. Nejnovější klip nám tak ukáže sekvenci z automobilové honičky, během které to odnese i jedna záporácká škodovka. Rakeovi tak zase pomáhá jeho spojenkyně Nik Khan, kterou si opět zahrála Golshifteh Farahani. A na samotném konci klipu na nás čeká jedno milé překvapení. 

Zdá se totiž, že ve druhém díle se objeví i starý dobrý Idris Elba, Hemsworthův kolega z MCU, v němž ztvárnil udatného Heimdalla. O jeho postavě však víme velké kulové, protože hercova účast se evidentně držela celou dobu v tajnosti. Bude se jednat o dalšího Rakeova spojence? Nebo nám byl naopak představen hlavní záporák celého příběhu? Odpovědi se každopádně dočkáme už příští týden.

Druhý díl se měl zcela původně natáčet v Austrálii, ale kvůli covidu se produkce nakonec přemístila do České republiky. Natáčelo se tak například nejenom v Praze a okolí, ale i v Mladé Boleslavi. Tvůrci každopádně lákají na řádně nadupanou jízdu, během které se podle všeho dočkáme i scény na jeden záběr, jež bez střihu trvá celých 21 minut. A pokud by druhý díl na Netflixu opět zabodoval, v budoucnu bychom se mohli dočkat i třetího filmu, nicméně zatím není třeba předbíhat. 

Na křeslo režiséra opět usedl Sam Hargrave, scénáře se zas ujal Joe Russo, kterému s vymyšlením filmového příběhu pomohl jeho bratr Anthony.

Dále se dočkáme ještě herců jako Adam Bessa, Tinatin Dalakišvili, Patrick Newall, Daniel Bernhardt, Rayna Campbell, Dato Bachtadze a Tornike Gogrichiani.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 16. 6. 2023.