V roce 2019 jsme se dočkali filmového rebootu Hellboye, ve kterém si sympatického červeného ďáblíka zahrál David Harbour. A byl to setsakramentsky velký malér. Nejenže se na film lepily především negativní reakce od kritiků a diváků, ale zároveň si nevedl vůbec dobře ani v kinech. Snímek vydělal z rozpočtu 50 milionů dolarů jen mizerných 55,1 milionů, tudíž tvůrci mohli na nějaké pokračování rovnou zapomenout. A co si budeme povídat, možná to je i dobře.

Nyní se ale zdá, že se to s Hellboyem bude zkoušet znova. Server DiscussingFilm nedávno informoval o tom, že studio Millennium Media chystá nový hraný snímek, který by měl být patrně opět kompletním rebootem. Film už má mít navíc dokončený scénář, přičemž momentálně se hledá vhodný režisér, který by si celý projekt vzal pod palec. A zdá se, že jednoho takového už výše zmíněné studio našlo. 

Nového Hellboye by mohl natočit Brian Taylor, který se zaměřuje především na akční žánr. Spolu se svým parťákem Markem Neveldinem tak například napsali a natočili filmy jako Zastav a nepřežiješ (2006) a Gamer (2009). V roce 2011 pak společnými silami natočili druhý díl Ghost Ridera, kde si démonického jezdce opět zahrál Nicolas Cage. Sám Talyor pak ještě s hercem natočil hororovou komedii Mamka a taťka, která vyšla v roce 2017.

Pokud je však film skutečně ve výrobě, tak zatím není známo, kdo by si mohl našeho červeného protagonistu zahrát tentokrát. Podle dostupných informací by se ale mohlo začít natáčet už v půlce letošního jara, pokud by to byla pravda, tak bychom se bližších informací o obsazení měli dočkat již v následujících týdnech. 

Celý projekt už navíc má pracovní název: Hellboy: The Crooked Man, čímž jasně vychází ze stejnojmenné komiksové předlohy od Mikea Mignola. V něm se Hellboy vydává do Virginie 50. let, aby se tam postaral o jisté čarodějnice, nicméně posléze se střetává se strašlivým Crooked Manem.

Pokud by nový film skutečně zadaptoval tuto komiksovou předlohu, mohla by to být oproti dřívějším projektům zajímavá změna. Necháme se proto překvapit, co přinesou následující týdny.