Draci, jeden z nejoblíbenějších prvků fantasy literatury. Co se však stane, když jsou tato bájná stvoření poražena? V příběhu knihy Čarodějné znamení porazilo Císařství draky již před sedmdesáti pěti lety. Draci po sobě však zanechali čarovné znamení, které dává lidem magickou moc nad elementy.

To se však samotnému Císařství nelíbí a proto prohlašuje, že se jedná o poskrvnění, jež musí být odstraněno. Všechny děti s tímto darem odváží každoročně pryč. A mezi nimi je i Steiner, mladý kovář, kterého posadí s ostatními poskvrněnými na loď do neznáma. A on neví, jaký ho čeká osud. A také neví, co se stane s jeho mladší sestrou Kjellrunn, kterou chce ochránit. I její život se náhle změní. Pomalu se totiž začne zaplétat do nitek plných čarovných znamení, císařských intrik i tajemného příběhu jejího otce Marka. Příběh těchto dvou sourozenců se tak začne proplétat s osudem celého Císařství.

Toto zajímavé nastínění děje knihy Čarodějné znamení od britského autora Dena Patricka je však pouhý začátek. Tato kniha totiž patří do třídílné série s názvem Ashen Torment, kterou tento začínající autor stále nedopsal. První díl vyšel v angličtině již v roce 2018. O rok později se anglicky mluvící čtenáři dočkali druhého dílu s názvem Stormtide, který na portálu Goodreads sklízel obrovský úspěch.

České čtenáře však druhý díl zatím nemusí vůbec zajímat, protože se teprve teď v roce 2020 dočkáme prvního dílu s již zmiňovaným názvem Čarodějné znamení. Vydavatelem je české nakladatelství King Cool. Datum vydání bylo stanoveno na 17. srpna/augusta 2020. Jelikož však kniha není stále k zakoupení, je velice pravděpodobné, že se samotné vydání o trochu opozdí. Nezbývá nám tedy nic jiného, než čekat na samotné naskladnění.