Horor je sice celkem častým žánrem v knižním světě, ale většina těchto knih pochází od zahraničních autorů. Mladá česká autorka Kateřina Šardická se tomuto žánru věnuje a můžeme říci, že úspěšně. Její studium na vysoké škole jí vedlo k filmu a u toho také zůstala, protože pracuje jako televizní dramaturg. Tvorbě knih se však věnuje také. V roce 2019 přišla na pulty knihkupectví s její první knihou. Jednalo se o detektivní horor Zmizení Sáry Lindertové, který dostal od čtenářů velice slušná hodnocení.

Nebylo tedy pochyb, že to zkusí znovu s další knihou. I tentokrát se bude jednat o horor, který ponese název Noci běsů. Vydavatelem tohoto nového titulu bude české nakladatelství Fragment, které s autorkou spolupracovalo i u debutového titulu Zmizení Sáry Lindertové. A i tentokrát nás čeká hledání člověka, po kterém se slehla zem, nebude to však vyšetřovat detektiv, ale sestra oběti.

Přečtěte si také: Skupinka kamarádů z vysoké školy se ztratí v tajemných skandinávských lesích v hororu Rituál

Dlouhých dvanáct let dozadu, ve staromódní vesnici, ve které lidé stále věří ve staré bohy, zmizely beze stopy čtyři děti. Rodiny se vyrovnali se ztrátou po svém, nikdo z nich však netušil, že se tři ze čtyř ztracených dětí po letech v pořádku vrátí. Jedním z nich je i hlavní protagonistka Astrid Mahlerová. Její bratr Max ale stejné štěstí neměl. Po tolika letech nevedou k Maxovi žádné stopy a nikdo nedokáže určit, co se mu vlastně stalo.

Během nepříjemných a mysteriózních zimních nocí na přelomu roku, kdy se podle vesnických pověr stírá hranice mezi skutečným a magickým světem, po vesnici kráčí stvoření, které rozhodně do jejich světa nepatří. Astrid stále pokračuje v pátrání po ztraceném bratrovi, při kterém čelí pohřbeným rodinným tajemstvím a stále více děsivějším nočním můrám, které se stávají opravdovými.

Noci běsů vypadají jako příjemné spojení velké dávky mysteriózní atmosféry s detektivními prvky zasazené do pohanské vesnice. Kniha bude k dispozici nejspíše ve tvrdých deskách s jednoduchým a zajímavým cover artem. Datum vydání by mělo spadat na 30. září/septembra tohoto roku.