Máme tu půlku podzimu. To znamená, že do začátku druhé série Zaklínače nás dělí doslova jen pár měsíců. Někteří fanoušci se už nemohou dočkat, jiní se naopak třesou strachy z toho, co Netflix pro adaptaci slavného polského díla „zase vymyslí.“ A i přestože knižní předlohy se zaměřují primárně na Geralta, plus následně i Ciri, seriálová adaptace se rozhodla hlavní působení přerozdělit mezi tři postavy. První je očividně zaklínač Geralt v podání Henryho Cavilla, druhá jeho chráněnka a dítě překvapení Ciri, kterou ztvární povyrostlá Freya Allan, a třetí čarodějka a Geraltova láska Yennefer, tu si opět zahraje Anya Chalotra.

A jelikož tyto postavy sdílí břemeno hlavních protagonistů, všechny se dočkaly i vlastních plakátů. Ty se zaměřují především na osud. Osud je totiž v celé zaklínačské sérii velkým tématem, ke kterému se děj průběžně vrací. Každá z jednotlivých postav je tak k něčemu předurčena. A jaký je přesně účel Zaklínačů? Není to jen o zabíjení příšer, ale také o ochraně obou světů. Jak toho lidského, tak i toho magického. Geralt je proto předurčen chránit. 

Ciri je dítětem Starší krve, dědičkou elfské věštkyně Lary Dorren. Taktéž i dcerou samotného císaře Nilfgaardu. Už jen kvůli těmto faktům nenajde Ciri nikdy klidu, vždy tam venku bude někdo, kdo se ji pokusí využít. Přesně kvůli tomu je Ciri předurčena bojovat. 

Čarodějka Yennefer se zaplete do intrik jak Kapituly, tak i Lóže čarodějek. Dostane se tak do nebezpečné hry, která ji může stát život. Ale Yennefer je chytrá. A umí se v chaosu pletich pohybovat. Je proto předurčena přežít. 

Premiéry druhé série Zaklínače se dočkáme 17. 12. 2021. Líbí se vám nové plakáty? A považujete se za fatalisty?