Jen pár dní před premiérou druhé části třetí řady Zaklínače se Netflix pochlubil dalším oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše. Zbylé tři epizody by nám tak měly nabídnout pravděpodobně ty nejznámější pasáže z knižního dílu Čas opovržení, ve kterém se cesty Geralta (Henry Cavill), Yennefer (Anya Chalotra) a Ciri (Freya Allan) nevyhnutelně rozejdou. Tedy samozřejmě za předpokladu, že se děj bude předloh držet.

Těšit se tak můžeme na dlouho očekávaný převrat na ostrově Thanedd, na jehož konci stane Geralt tváří v tvář padouchovi, který celou dobu tahal za nitky. Nová upoutávka nám tak opět ukáže část střetnutí bělovlasého zaklínače s čarodějem Vilgefortzem (Mahesj Jadu), který Geraltovi bolestivě potvrdí, že ani mágové nejsou v boji na blízko žádnými hračičkami. 

Jedna z dalších sekvencí nám ukáže i střetnutí Ciri s Cahirem (Eamon Farren), po němž ovšem černý rytíř z Nilfgaardu značně přehodnotí cestu, po které se celou dobu ubíral. Na Ciri také čeká ikonická sekvence v poušti, na kterou by se měla dostat hned po událostech na Thaneddu. Eventuálně by se její cesty měly zkřížit s Potkany, bandou mladých lapků, se kterými Ciri na nějakou dobu zůstane.

Dočkat bychom se měli také pasáže z Brokilonu, Geraltovo likvidování nilfgaardských vojáků, přičemž v traileru se mihne i císař Emhyr (Bart Edwards) a padouch Rience (Chris Fulton). A samozřejmě připomeneme, že to bude naposledy, co v roli Geralta uvidíme Henryho Cavilla. Od čtvrté sezóny, která se má začít natáčet na začátku podzimu, se role ujme Liam Hemsworth (Hunger Games). Jak moc to uškodí následné sledovanosti, se necháme překvapit. 

Před vydáním čtvrté sezóny se patrně dočkáme ještě chystaného spin-offu o výše zmíněných Potkanech, který nám známou bandu z knih blíže představí. Je vcelku možné, že se v něm konečně objeví i Leo Bonhart, extrémně nadaný šermíř a sadistický nájemný zabiják, který je vedle Vilgefortze dalším primárním antagonistou původních předloh. Spin-off k nám dorazí pravděpodobně někdy během roku 2024.

Druhá část třetí řady Zaklínače bude na Netflixu premiérovat 27. 7. 2023.