Kdo četl původní knihy Zaklínače, tak moc dobře ví, že jeden z největších a nejstrašlivějších antagonistů celé ságy je Leo Bonhart, zkušený lovec odměn a nesmírně smrtící šermíř, který za svůj život dokázal skolit hned několik zaklínačů, jejichž přívěšky s hrdostí nosí s sebou jako trofeje. A jelikož zaklínačskému šermířskému umění se vyrovná jen málokdo, tak je to zcela jasný signál, že Bonharta rozhodně není radno podceňovat. Tento sadistický zabiják se však do hlavního příběhu aktivněji zapojí až na začátku šesté knihy (Věž vlaštovky), kde bude mít vskutku působivé a krvavé entrée. Bonhart se stane arci-protivníkem hlavně pro Ciri, která s ním bude mít řádně nemilou konfrontaci.

A je naprosto jasné, že se ho dočkáme i v seriálové adaptaci od Netflixu, která již připravuje čtvrtou řadu. Otázkou ale samozřejmě je, kdo vlastně Bonharta ztvární. O tom se fanoušci dohadují už celá léta, ale díky serveru Redanian Intelligence už možná známe odpověď. 

Vyšlo totiž najevo, že k seriálovému Zaklínači se přidal Sharlto Copley, herec z Jihoafrické republiky, který ztvárnil hlavní roli v povedeném sci-fi snímku District 9 (2009) od Neilla Blomkampa. Dále se objevil i v titulech jako Elysium (2013), Zloba - Královna černé magie (2014), Hardcore Henry (2015), a Bestie (2022). Zatím tedy ještě nemáme potvrzené, že herec v seriálu ztvární právě hrozivého nájemného vraha, ale jisté indicie zde jsou.

Copley by se totiž měl objevit jak v další řadě původního seriálu, tak i v připravovaném spin-offu o Potkanech, šestičlenné skupině mladých lapků, se kterými zkříží cestu Ciri. A znalci knih určitě vědí, že Bonhart má s Potkany v knihách jednu obzvlášť pamatovatelnou pasáž. Zároveň také připomeneme, že ve zmíněném spin-offu by se měl objevit i zaklínač Brehen, jehož ztvární Dolph Lundgren.

Je možné, že se dočkáme nějakého šermířského duelu? To se holt necháme překvapit, ale pokud na něj skutečně dojde, je více než pravděpodobné, že Bonhartova sbírka bude obohacena o medailon školy kočky. 

Ještě si ale počkáme, až tuto informaci potvrdí i Netflix. Spin-off o Potkanech, který nese pracovní název Riff Raff, byl dotočen již na začátku měsíce, což bylo ovšem podezřele brzy. V rámci toho je možné, že se nakonec nedočkáme původně osmi epizod, ale možná jen tří až čtyř. Taktéž je možné, že Netflix nám nakonec nadělí jen celovečerák, ale to holt uvidíme.

Seriál povede showrunnerka a scenáristka Haily Hall, která napsala šestou epizodu první řady Zaklínače, tedy díl Vzácný druh. Co se čtvrté řady původního seriálu týče, ta se údajně měla začít natáčet někdy během letošního září/septembra. Kvůli momentální stávce herců a scenáristů je ale možné, že produkce se bude odkládat.