Netflix zveřejnil oficiální teaser nadcházejícího snímku K zemi hleď! (v originále Don't Look Up). Tato sci-fi komedie útočí na globální publikum nejen oscarovými ambicemi, ale také svým obsazením. V katastrofickém scénáři souvisejícím s vesmírem vstanou v hlavních rolích Leonardo DiCaprio a Jennifer Lawrence. Tím však přehlídka hollywoodské smetánky ani zdaleka nekončí. Divákům se v novém kabátku představí také Meryl Streep, Jonah Hill, Timothée Chalamet, Cate Blanchett, Himesh Patel, Ron Perlman, Michael Chiklis, Kid Cudi nebo Ariana Grande. Jste připraveni čelit smrtící hrozbě s pořádnou náloží – nejen černého – humoru?

„Víte, kolikrát jsme tady už řešili konec světa?,“ ptá se prezidentka Spojených států (Streep), jež ve své kanceláři denně čelí otázkám sucha, hladomoru či vzniku ozonové díry. Nyní před sebou má dvojici nepříliš úspěšných astrofyziků (DiCaprio, Lawrence), kteří během monitoringu mimozemských aktivit narazili na obří kometu směřující k Zemi. Vyhlídky pro lidstvo jsou fatální, a proto vědcům nezbývá nic jiného, než se společnými silami pustit do celosvětové mediální kampaně s cílem přesvědčit lhostejnou veřejnost, aby začala rychle jednat. Bez podpory Bílého domu, který však blížící se hrozbu vůbec nebere vážně, to ale zřejmě půjde opravdu těžko.

Metafory narážející na změnu klimatu pravděpodobně nebudou diváky šetřit, avšak podle tvůrců lidstvo už dávno dokázalo, že ve vztahu k planetě jednoduše nefunguje. Upoutávka rovněž prezentuje implicitní poselství o tom, že Netflix konečně přetáhl na svou palubu také DiCapria. Režijní taktovku nad ním bude držet Adam McKay, který je zároveň spoluautor scénáře, na němž pracoval s ostříleným novinářem Davidem Sirotou. Právě mediální složky bude ve filmu reprezentovat oscarová Blanchett a Tyler Perry. Podaří se jim rozjet masivní kampaň bojující za záchranu světa?

Na tuto otázku odpoví komediální snímek K zemi hleď! v průběhu Štědrého dne, tedy přesně v pátek 24. prosince 2021, kdy se objeví ve vánoční nabídce Netflixu. Diváci se mohou těšit na záruku kvalitního filmařského řemesla, již symbolizuje hvězdné obsazení. V mezičase nezbývá než doufat, že oblíbená streamovací platforma v brzké době vypustí do světa detailnější ochutnávku v podobně plnohodnotného traileru.