Úterní a především středeční program nám připravil na Geeked Weeku trochu rozčarování z celé akce. Ve čtvrtek jsme si říkali, že Netflix těžko připraví horší představovačku a naštěstí jsme se nemýlili. Čtvrteční den v nás zanechal jednoznačně nejpozitivnější emoce. A to nás čeká ještě páteční zlatý hřeb.

Přečtěte si také: Netflix Geeked Week: Kompletní shrnutí třetího dne, kde se neobjevil očekávaný Zaklínač

Co jsme tedy mohli ve čtvrteční prezentaci vidět? Celá akce měla společný jmenovatel, a tím byla animace. Především se tedy zaměřili na animaci japonskou, tudíž anime, jak nám bylo vysvětleno během přenosu diváky v chatu. A co všechno jsme viděli? To si povíme právě teď.

MASTER OF THE UNIVERSE: RELEVATION

Hned zkraje nás přivítala asi nejočekávanější novinka, na kterou se především Killer těšil až skoro fanaticky. Po čtyřiceti letech se totiž dočkáme návratu do Eternie v přímém pokračování kultovního seriálu, kde se proti sobě opět střetne legendární dvojice He-Man a Skeletor.

Za seriálem stojí asi největší hollywoodský nerd Kevin Smith. Ten si na výpomoc s tímto kultem pozval opravdu hvězdnou sestavu herců, která se v anime sérii objeví. Těšit se na tak můžeme na hlasy Marka Hamilla, Chrise Wooda, Leny Headey či Kevina Conroye. Sám Kevin se ve videu vyjádřil, že čekal celý život na to, aby mohl obnovit toto universum.

THE LOUD HOUSE MOVIE

Od roku 2016 vychází na televizní stanici Nickelodeon animovaný rodinný seriál The Loud House, který se u nás překládá obskurním názvem Hlasiťákovi. Za tímto seriálem stojí komiksový kreslíř a animátor Chris Savino. Příběh vypráví o chlapci Lincolnovi, který zažívá složité rodinné časy, protože má deset sester a rodinné chvíle tak představují nejednu vypjatou situaci.

Netflix právě ve spojení s Nickelodeonem připravuje první sólový film této vypečené rodinky. Hlasiťákovi se tak přesunou na skotské panství, kde si prožijí další své nové, a především filmové dobrodružství. Trochu nás to vrací do našich mladších let, kdy jsme netrpělivě očekávali filmové adaptace našich oblíbených seriálů.

TWILIGHT OF THE GODS

Zack Snyder na Geeked Weeku nepřispěl jen tím, že oznámil své nové zombie universum navazující na jeho poslední film Army of the Dead. Jeho další kroky vedou k animované adaptaci severské mytologie (ne té knižní od Gaimana). Kromě tohoto oznámení nás nalákal i představením herců a postav, které se v seriálu objeví.

Přečtěte si také: Zack Snyder představil nový animovaný projekt s tematikou severské mytologie

MOBILE SUIT GUNDAM: HATHAWAY

Legendární anime série se dočká dalšího pokračování s přízviskem Hathaway. Spolu s oznámením k nám přiletěl i trailer, který ukazuje působivé souboje obřích mechů, jež slouží jako zbraně k záchraně lidstva. Seriál začal vycházet již v osmdesátých letech. Netflix prostě opravdu jede na vlně nostalgie.

Širší publikum možná nebude tušit, co to vlastně Mobile Suit Gundam je, ale na východě se jedná o ohromně populární značku, kde kromě anime seriálů ze stejného universa vychází filmy, mangy, knihy, a dokonce i videohry. Trailer nám naznačil, že právě Mobile Suit Gundam: Hathaway by mohl být tím pravým nástupem do série pro nováčky.

SHAMAN KING

Obrovskou radost nám udělalo oznámení rebootu Krále Šamanů, který pro část redakce znamenal vstup do světa anime. Už od prvního oznámení jsme v očekávání, kdy se k nám tento seriál dostane. A bude to již toto léto 9. srpna. Shaman Kinga také doprovodil kraťoučký trailer představující staré známe seriálové postavy.

Přečtěte si také: Král Šamanů vyjde na Netflixu již začátkem srpna

EDENS ZERO

Nově oznámený anime seriál na nás působí trochu jako z herního světa Dragon Questu, ale není tomu tak. Tvůrci stojící za skvělou anime sérií Fairy Tail se totiž znovu pokusí převést dílo světového mangaky Hiro Mashimy. Jak Fairy Tail, tak právě i Edens Zero pochází z rukou stejného autora. 

Přečtěte si také: Anime Edens Zero vychází na Netflixu v srpnu

TRANSFORMER: WAR OF THE CYBERTRON: KINGDOM

Seriálová trilogie Transformerů se blíží ke svému konci. Autoboti i Deceptikoni se konečně dočkají rozuzlení jejich cesty na planetu Zemi. Jelikož už z filmů tak nějak tušíme, že dorazí, tak hlavní otázkou zůstává, v jakém stavu dorazí a v jaké době. Na všechny tyto otázky nalezneme odpovědi již 29. července na Netflixu. 

MERCH

Ani dneska jsme se nevyhnuli otravnému teleshopping okénku. Tentokrát jsme měli možnost vidět nové figurky z anime sérií Eden (ne Edens Zero) a Yasuke. Opět je vidět, že kvalitu klasických figurek bychom na obchodě Netflixu hledat neměli, ale sběratelé a fanoušci tam mohou najít některé zajímavé artefakty. Jako třeba mini repliky brnění, náramky, řetízky a mnoho dalšího. Dokonce nabízí i robotické budíky jako odměnu za brzký nákup. To už je za nás trochu přehnané a na akce podobného typu to nepatří.

TŘI NOVÉ ANIME SÉRIE

Další blok se rozjel rychlým oznámením tří nových animovaných sérií. První nese název Exception a bude vyprávět příběh lidstva, které čelí vyhynutí, a tím pádem se musí vydat na nové planety a ty následně teramorfovat, aby byly vhodné pro život. Žánrově by se mělo jednat nejspíše o temný science fiction horor.

Druhou v pořadí je pak další sci-fi animovaná série Make My Day. Obyvatelé chladné a ledové planety v ní budou muset čelit záhadným netvorům, kteří se hrabou ven z obřích kráterů vedoucích do temných hlubin zemské kůry. Mohou tento nadcházející teror obyvatelé přežít?

Poslední novinkou v tomto segmentu bylo oznámení seriálu Bright: Samurai Soul. Jedná se o animovaný sequel k netflixovskému filmu Bright, kde se v hlavních rolích představil Will Smith a Joel Edgerton. Příběh se posune do Japonska 18. století do období před reformami Meidži. Anime bude sledovat příběh Ronina a Orka, kteří se snaží dovést mladičkou elfku do elfích zemí na severu.

GODZILLA: SINGULAR POINT

Netradiční pojetí Godzilly je již nějaký ten pátek dostupné ve východních zemích, odkud si odnáší příznivá hodnocení. K nám Godzilla dorazí již 24. června a pro nedočkavce si pro nás Geeked Week připravil alespoň malou ukázku, která ukázala nějaká ta monstra, ale na Godzillu jsme čekali marně.

Přečtěte si také: Godzilla: Bod singularity od tvůrců My Hero Academia

RESIDENT EVIL: INFINITE DARKNESS

Finále zakončil seriál, který bychom spíše očekávali v zítřejším programu. Resident Evil: Infinite Darkness ale vypadává naprosto parádně a těšíme se na příběh Leona Scotta Kenedyho a Claire Redfieldové, kteří se dostanou do problémů na půdě Bílého domu a opět s tím bude mít co do činění zlotřilá organizace Umbrella Corporation.

Po sérii filmů, knih, a především videoher je Infinite Darkness první animovaný seriál. Kromě již dávno ukázaného traileru jsme mohli vidět i úvodní scénu seriálu, kdy se do zničeného Penamstánu slaňují američtí vojáci, kteří i přes výslovný zákaz vedení jdou zachraňovat nebohé civilisty. Seriál dorazí na Netflix již příští měsíc, konkrétně 8. července/júla a my se rozhodně těšíme.

Tak to by byl rychlý přehled všech anime filmů a seriálů, se kterými nás chtěl Netflix na své Geeked Week Show seznámit. A nás potěšila diverzita všech titulů, kde nechyběla očekávaná díla ani příjemná překvapení. Takhle nějak by měla předváděčka vypadat.