Předposlední konference letní akce Netflix Geeked Week je za námi a tentokrát jsme se dozvěděli novinky ze světa animovaných filmů a seriálů. Mezi všemi představenými projekty se znovu ukázal i velmi očekávaný CGI seriál Infinite Darkness ze světa videoherní série Resident Evil, který se divákům nejdříve připomenul již známým oficiálním trailer a následně v klipu z úplného úvodu seriálu.

Přečtěte si také: Animované Resident Evil filmy - vše, co jste chtěli vědět!

Ukázka se odehrává v říjnu/októbri roku 2000, kdy se americká armáda připravuje na výsadek během války v Penamstánu. Jeden z vrtulníků se však ocitne pod palbou a je sestřelen. Další jednotka neuposlechne rozkaz a vydá se na místo dopadu zachránit přeživší. Celý klip končí těsně po výsadku „rebelské“ jednotky, na kterou zaútočí místní separatisté.

Úplný laik by mohl po zhlédnutí ukázky říct, že to se sérií Resident Evil moc nesouvisí. Pokud však sledujete novinky týkající se seriálu Infinite Darkness pravidelněji, určitě jste si všimli, že jedním ze členů jednotky je agent Jason, který má v tomto počinu sehrát větší roli.

Resident Evil: Infinite Darkness zavede diváky do roku 2006 a bude pokračovat v událostech známých ze čtvrtého dílu videoherní série. Oblíbené duo Leon S. Kennedy a Claire Redfield jsou společně s dalšími dvěma agenty pozváni do Bílého domu. Jejich úkolem je prozkoumat hackerský incident, jehož součástí byl přísně tajný zpravodajský soubor související s biologickou laboratoří v Šanghaji.

Jak je však v sérii Resident Evil zvykem, vše se pokazí a hrdinové budou muset odrazit novou vlnu nemrtvých. Agenti budou společně muset ochránit prezidenta a taktéž přijít na to, co má nová vlna nakažených společného s občanskou válkou v Penamstánu, které se účastnil agent Jason. Během série se hrdinové nepodívají jen do Bílého domu, ale i do útrob ponorky a již zmiňované biologické laboratoře v Šanghaji.

Co se anglického dabingu týče, diváci se mohou těšit na Nicka Apostolidese (Leon S. Kennedy), Stephanii Panisello (Claire Redfield), Raye Chasee (agent Jason), Jonu Xiao (agenta Shen May) a další.

Seriál Resident Evil: Infinite Darkness od produkční společnosti TMS Entertainment a animačního studia Quebico by se na streamovací platformě Netflix měl objevit 8. července/júla 2021